Kuinka helpottaa koirasi sopeutumista hoitopaikkaan?

Lemmikin hoitoon jättäminen voi olla jännittävä hetki sekä lemmikille että omistajalle. On ymmärrettävää, että hoitoon jättäminen voi herättää monenlaisia tunteita ja reaktioita erityisesti silloin, jos koira ei ole tottunut olemaan eri hoitopaikoissa.

Koira, joka on tottunut arkipäivän rutiineihin ja omistajansa seuraan, saattaa kokea muutoksen stressaavana. On kuitenkin olemassa keinoja, joilla voidaan varmistaa, että lemmikki viihtyy ja nauttii lomastaan lemmikkihotellissa, vaikka omistajat ovatkin poissa. On tärkeää valmistautua huolellisesti ja tehdä kaikki voitava, jotta lemmikillesi taataan miellyttävä ja turvallinen oleskelu hoitopaikassa. Meillä Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesissa on vuosien kokemus ja ammattitaitoinen henkilökunta, jotka ovat hoitaneet kaikenlaisia koiria eri lähtökohdista. Tästä artikkelista löydät laatimamme muistilistan koiran sopeuttamiseksi hoitopaikkaan! 

Tuo rutiinit ja turva mukanasi hoitolaan

Hyvä tapa helpottaa koirasi sopeutumista hoitoon on opettaa sille nuoresta pitäen, että omistaja ei ole aina lähettyvillä. Aseta koirallesi turvallinen paikka, kuten pesuhuone, missä pentu voi olla lyhyen aikaa yksin. Tällaiset opetukset auttavat luomaan itsenäisyyden taitoja ja vähentävät eroahdistusta. 

Stressin lievittämiseksi voit tutustuttaa koiran hoitopaikkaansa jo ennen loman alkua, jotta koira näkee, mihin se jää omistajien ollessa poissa. Suosittelemme tutustumiskäyntiä hoitolaan ennen koirahoitolaan tuloa. Koira kannattaa ensin jättää lyhyeksi aikaa päivähoitoon tai minilomalle yhdeksi yöksi, jotta se voi tutustua uuteen ympäristöönsä rauhassa. 

koiran sänky hoitopaikassa

Koirat rakastavat rutiineja, sillä ne voivat luoda niille turvallisuuden tunnetta. On siis hyvä pyrkiä säilyttämään mahdollisimman paljon koiran päivittäisiä rutiineja ja tuttuja asioita myös loman aikana. Koiralle tutut esineet kuten lelut, oma ruoka, samat kävelyajat ja samanlainen nukkuma- ja lepoaika voivat auttaa koiraa sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Ota siis hoitolaan mukaan koiralle tuttuja asioita, ja neuvo henkilökuntaa koiran rutiineista. 

Koiralle tutut esineet tuovat kodin hajua ja mukavuutta, mikä auttaa rauhoittamaan koiraa. Erityisesti lempilelut voivat olla loistava tapa pitää koira kiireisenä ja tyytyväisenä. Jos koira on tottunut käyttämään takkeja kylmällä säällä, muista ottaa ne mukaan. On suositeltavaa ottaa mukaan myös omat ruoat, jotta ruokavaihdos ei aiheuta vatsavaivoja, mikäli koira on herkkävatsainen. Suosittelemme ottamaan mukaan myös koiran lempiherkkuja, jotka voivat olla avuksi hoitajille luottamuksen luomisessa. 

Koiran herkku

Avoin kommunikointi on avain leppoisaan lomaan

Kerro hoitajalle kaikki tärkeät tiedot koirasta, kuten sen ruokailutottumukset, mahdollinen lääkitys tai erityistarpeet, sekä erityiset käytöstavat. Mitä enemmän hoitaja tietää koirasta, sitä helpompi on tarjota sille miellyttävää ja turvallista hoitoa. Muista kertoa tarkasti koirasi lääkityksistä tai sairauksista. Anna myös eläinlääkärin tiedot sekä omat yhteystietosi. Kerro hoitajille koirasi mieltymyksistä, päivärytmistä ja mahdollisista erityistarpeista. Hoitopaikoissa pyritään usein noudattamaan samaa rutiinia kuin kotona.

Varmista myös, että lemmikkisi on terve ja kykenevä olemaan hoitolassa, vaikka hoitopaikka saattaa aiheuttaa stressiä kotioloihin verrattuna. Tarkista myös, että koirasi rokotukset ovat ajan tasalla erityisesti kennelyskän varalta. 

Kun lähdet lomalle, pidä hyvästit lyhyinä ja positiivisina, sillä liian pitkät hyvästit voivat lisätä koiran stressiä. Jätä lemmikille positiivinen mielikuva ja anna sille jonkinlainen lohdutus, kuten lempilelu tai herkku. Eron hetkellä ole päättäväinen ja jätä koira rohkeasti ja reippaasti hoitajien huomaan, sillä koira elää tässä hetkessä, ja sinun hyvä olosi välittyy suoraan sille. 

Noudattamalla näitä vinkkejä voit auttaa koiraasi sopeutumaan uuteen tilanteeseen mahdollisimman helposti. Tärkeintä on ottaa huomioon koiran tarpeet ja yrittää luoda sille mahdollisimman tuttu ja turvallinen ympäristö myös omistajien ollessa poissa.

Vinkit koiran hoitoon sopeuttamiseksi

Me Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesissa ymmärrämme, että lomalle lähtö voi jännittää ja olla stressaavaa sekä omistajalle, että lemmikille. Autamme sinua valitsemaan juuri sinun parhaalle karvaiselle ystävällesi sopivan lomavaihtoehdon ja huolehdimme lemmikistäsi  loman aikana hänelle sopivalla tavalla. Onhan  jokainen koira erilainen – ja niin myös heidän lomatarpeensa. Riippumatta siitä, onko koirasi touhukas pentu, levollinen seniori tai hieman ärhäkämpi tapaus,  meiltä löytyy sopiva vaihtoehto koiralle kuin koiralle. Voit lukea lisää lomavaihtoehdoistamme täältä. 

Meille kaikki karvaiset ystävät ovat tervetulleita, sillä ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii parhaasta ystävästäsi, jotta voit olla huoletta lomalla, matkalla, töissä tai missä tahansa. Lisäksi tarjoamme raportin koirasi touhu-, tai hemmottelulomapäivistä, jotta saat tarkan kuvan siitä, mitä lemmikkisi kanssa on touhuttu loman aikana. 

Kissojen sopeuttaminen hoitopaikkaan 

Kissan sopeuttaminen hoitopaikkaan on usein koiraa haastavampaa. Kissan totuttaminen matkustamiseen on siis parasta aloittaa nuorena, mutta se on toki mahdollista myös vanhemmalla iällä. Tärkeintä on edetä hitaasti ja antaa kissan tutustua rauhassa matkustusvälineisiin kotona ja palkita se positiivisesta käytöksestä herkuilla ja huomiolla. Suosittelemme myös tekemään lyhyitä harjoitusmatkoja, jotta kissa tottuu vähitellen liikkumiseen. Varmista, että matkalla on mukavat olot, esimerkiksi omat pehmikkeet ja tutut lelut voivat tehdä matkustamisesta miellyttävämpää. Kannustamme myös omistajia tuomaan mukaan kissan omia, tuttuja pehmikkeitä ja leluja hoitojakson ajalle. Tärkeää on olla kärsivällinen, sillä pikkuhiljaa kissasi tottuu matkustamiseen ja uusiin ympäristöihin. 

Kissahotellimme toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan ennen kissasi lomaa eri toimipisteisiimme. Jokainen kissa hoidetaan sen ehdoilla, ja niille annetaan vapaus valita, milloin ne haluavat tulla huomioiduiksi. Kissat voivat tuoda mukanaan tuttuja esineitä, kuten viltin, vaatteen tai lelun, mikä auttaa niitä tuntemaan olonsa kotoisammaksi hoitopaikassa. Voit lukea lisää kissahotellistamme ja kissojen sopeuttamisesta hoitopaikkaan täältä. 

 

Kissa hoitopaikassa

Toivomme että näistä vinkeistä on apua koirasi tai kissasi sopeuttamisessa hoitopaikkaan ja tuo sinulle rauhaa ja varmuutta jo ennen loman alkua. Mikäli mitään kysyttävää sopeuttamisesta tai muusta lomaan liittyvästä herää, ota meihin rohkeasti yhteyttä! 

Voit valita lemmikillesi sopivan lomavaihtoehdon ja toimipisteen täältä. Palvelemme tällä hetkellä Seinäjoella, Ylöjärvellä, Tampereella, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Tervetuloa hoitopaikkaa, jossa lemmikkisi ei ole vain säilössä, vaan hänestä aidosti välitetään ja hänen kanssaan touhutaan pitkin päivää! 

 

Vinkkaa kaverille tästä artikkelista

Jatka lukemista

koira kesä

Näin suojaat koirasi kesähelteillä

Kesä on monille koiranomistajille parasta aikaa ulkoaktiviteeteille, mutta helteiset päivät voivat olla vaarallisia koirille. Korkeat

Punkkikausi on täällä – näin suojaat lemmikkisi

Kevään saapuessa lämpö ja valo tuovat mukanaan myös ei-niin-toivotut vieraat: punkit, jotka voivat levittää tauteja

Valtakunnallinen koiranpäivä 24.4.

Valtakunnallista Koiranpäivää juhlitaan ensi viikon keskiviikkona 24.4.2024. Kennelliitto haluaa muistuttaa vuosittaisella juhlapäivällä ihmisen parhaan ystävän