Valtakunnallinen koiranpäivä 24.4.

Valtakunnallista Koiranpäivää juhlitaan ensi viikon keskiviikkona 24.4.2024. Kennelliitto haluaa muistuttaa vuosittaisella juhlapäivällä ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Koiranpäivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja sekä kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa.

Tämän vuoden teemana Kennelliiton toiminnassa on koirien terveys ja hyvinvointi. Kennelliito tuo esille teemaan liittyviä asioita monesta eri näkökulmasta ja edistää myös tekoja koirien terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. 

koiranpäivä 2024

Jokainen koira on yksilö – siksi räätälöimme kaikki lomat lemmikkisi tarpeiden mukaan

Koiranpäivänä kannustetaan koiranomistajia viettämään mukava päivä koiransa kanssa ja kertomaan myös muille, miten vietetään hyvää elämää koiran kanssa. Siksi me Lemmikkihotellissa haluammekin muistuttaa koirien yksilöllisyydestä. 

Meille jokainen hotellin ovista sisään tassutteleva lemmikki on oma yksilönsä, ja on siis päivänselvää, ettei kaikkiin lemmikkeihin voi soveltaa samanlaisia hoitomuotoja. Joku koira nauttii huomiosta ja energisistä leikeistä,  joku toinen taas haluaa tarkkailla maailman menoja omasta rauhastaan ja on valikoiva sen suhteen, keneltä kelpuuttaa rapsutuksia. 

“Halusin tarjota aidosti luotettavaa ja ammattimaista eläintenhoitopalvelua. Kaikki lemmikit ovat erilaisia, joten minulle oli tärkeää luoda erilaisia palveluvaihtoehtoja, joista voidaan valita asiakas- ja lemmikkikohtaisesti se heille kaikista parhaiten sopiva palvelu. Halusin, että lemmikit eivät ole meillä vain säilytyksessä, vaan niiden kanssa vietetään aikaa”, Lemmikkihotellin perustaja Kirsi Hautakangas kertoo.

Kirsi Hautakangas

Lemmikkihotellissa koirien terveys ja hyvinvointi on toimintamme kulmakivi

Yksilöllisen hoidon lisäksi meille on erityisen tärkeää, että koirat voivat luonamme hyvin. Siksi he eivät ole ainoastaan säilytyksessä, vaan heidän kanssaan todella vietetään aikaa. Touhulomamme koostuu päivittäisistä aktiviteeteista, kuten älypeleistä ja liikunnallisista puuhista. Hemmottelulomalla hoitajamme ovat erityisen paljon koirasi seurana, jotta tiedät olevasi tärkeä. Kun taas oma aika ja tuttu, turvallinen rytmi on parasta koirallesi, suosittelemme valitsemaan Lemmikkihotellin lepoloman. 

Oli lomavalinta koirallesi sitten mikä tahansa, ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii koirastasi ja sen yksilöllisistä tarpeista. Jokaisella hoidokilla on oma huoneensa turvallisessa ympäristössä, ja jokaista koiraa ulkoilutetaan säännöllisesti. Kuuntelemme myös mielellämme omistajan ohjeita ja informaatiota koirasta, sen mahdollisesta lääkityksestä, luonteesta ja muista tarpeista tai erityishuomioista. Touhu- ja hemmottelulomilta saat kotiisi myös raportin loman kulusta loman jälkeen. 

koiranpäivä

Koiranpäivän tapahtumat 2024

Kennelliitto järjestää Koiranpäivänä 24.4. kello 18 yhteistyössä Agria Eläinvakuutuksen kanssa Terve ja hyvinvoiva koira -webinaarin.  Webinaarissa kerrotaan, mitä asioita tulee ottaa huomioon koiran hankinnassa ja miten koiranomistaja voi edistää koiransa terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi webinaarissa annetaan tietoa siitä, mistä koiran hankkija löytää koirien terveystietoja ja miten ottaa ne huomioon. Webinaari on maksuton ja avoin kaikille. Voit tutustua muihin Koiranpäivän tapahtumiin Kennelliiton sivuilta. 

Rotujärjestöille ja -yhdistyksille on myös luvassa kilpailu, jossa palkitaan parhaiten oman rodun jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) käytännössä rodun terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi toteuttanut rotujärjestö tai -yhdistys. Kennelliitto palkitsee Koiranpäivänä kolme parasta yhdistystä.

Koiranpäivän teemaan voi jokainen koiranomistaja osallistua täyttämällä koiristaan Kennelliiton terveyskyselyn ja ilmoittamalla koiriensa kuolemista

Me Lemmikkihotellissa juhlistamme Koiranpäivää antamalla hoidokeillemme yhtä paljon rakkautta, kuin vuoden jokaisena muuna päivänäkin. <3 

 

Vinkkaa kaverille tästä artikkelista

Jatka lukemista

koira kesä

Näin suojaat koirasi kesähelteillä

Kesä on monille koiranomistajille parasta aikaa ulkoaktiviteeteille, mutta helteiset päivät voivat olla vaarallisia koirille. Korkeat

Punkkikausi on täällä – näin suojaat lemmikkisi

Kevään saapuessa lämpö ja valo tuovat mukanaan myös ei-niin-toivotut vieraat: punkit, jotka voivat levittää tauteja

Koiran päivähoito: aktiivisen koiran paratiisi

Koiran päivähoito tarjoaa monipuolisen ratkaisun aktiivisille lemmikeille, jotka kaipaavat seuraa ja virikkeitä päivän aikana. Lemmikkihotelli