Hämeenlinnan uusi yrittäjä Minna Riihimäki

Hei!

Olen Minna Riihimäki uusi D&K franchising yrittäjä Hämeenlinnassa.

Olen työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta eläinsairaalassa eläintenhoitajana. Olen lisäksi kouluttautunut urheilukoirahierojaksi. Haaveeni on aina ollut yrittäjyys ja erityisesti eläinten kanssa työskentely. Mahtavaa liittyä Doggies & Kitties perheeseen, jossa hoidetaan lemmikkejä yksilöllisesti ja työtä saa tehdä eläinten parissa. Kokemusta minulla on runsaasti erilaisista koirista ja kissoista sekä muistakin lemmikeistä.

Urheilukoirahierojan töitä olen tehnyt päivätyön ohella. Omaan perheeseeni kuuluu kaksi monirotuista koiraa sekä maatiaiskissa. Eläinten hyvä hoito on minulle tärkeää, siksi Doggies & Kitties toimintamalli sopii minulle. Hoitolan nykyaikaisuus, lemmikkien omat huoneet, aktivointi ja yksilöllinen hoito ovat asioita jotka tekevät D&K:sta edelläkävijän.

Hämeenlinnan toimipiste avataan helmikuussa 2019. Facebook sivuilta pääsette seuraamaan Lemmikkihotellin valmistumista: https://www.facebook.com/dogkithameenlinna/  

Nähdään pian!

Terveisin
Minna
hameenlinna@dogkit.fi

Nenäpunkki

Koiran nenäpunkki (Pneumonyssoides caninum) on yleinen loinen, joka elää koiran nenä- ja poskionteloissa.

Se on pieni, vaalea loinen, jota tavataan kaiken rotuisilla ja ikäisillä koirilla. Ruotsalaisessa patologisessa tutkimuksessa on arveltu arveltu, että jopa joka kolmas koira kanta nenäpunkkia mukanaan. Se onkin koirilla hyvin ylein vaiva, kaikille koirille oireita ei kehity lainkaan mutta oireetonkin koira voi silti tartuttaa lajitovereitaan.

Yleensä Koiran nenäpunkki tarttuu koirien välisessä suorassa kosketuksessa ja mahdollisesti ympäristöstä (koirien yhteisistä makuupaikoista ym.). Kauaa tuo loinen ei kuitenkaan ilman ”isäntää” elele mutta kosteissa olosuhteissa se voi kuitenkin elellä noin 3 viikkoa. Pakkasta se ei onneksi kuitenkaan hyvin kestä.

OIREET

Tartunnan oireet liittyvät punkin aiheuttamaan ärsytykseen ylähengitysteiden limakalvolla. Todennäköisesti koira tuntee punkin liikkumisen nenäonteloissaan ja tämä aiheuttaa koiran sieraimissa kutinaa. Tyypillisiä oireita ovat aivastelu, liman sisään vetäminen (reverse sneezing), pärskiminen, pään ravistelu, sierainvuoto ja hajuaistin huononeminen. Koira voi yrittää hieroa kutisevaa kuonoaan maahan kutinan helpottamiseksi (Lähde: Evidensia.fi).

Oireita voi olla vaikea joskus huomata sillä esim. kohtauksia ei välttämättä tule kuin muutaman kerran päivässä tai jopa viikossa.

HOITO

Nenäpunkin häätämiseen ei ole olemassa mitään erillistä lääkettä, vaan tartunnan saanut koira hoidetaan tietynlaisilla loislääkkeillä esim. Interceptor, jota annetaan 1 tabletti kerran  viikossa 3 viikon ajan. Nänäpunkkia vastaan ei ole myöskään olemassa rokotetta.

Nenäpunkkiin tehoavia lääkkeitä saa vain reseptillä, minkä vuoksi nenäpunkkia epäilevän on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

 

Vaikka koiralla todettaisikin nenäpunkki, ei sen omistajalla itsellään ole hätää, sillä nenäpunkki ei tartu ihmisiin. Nenäpunkkia ei ole todettu myöskään kissoilla.

Uusi vuosi ja pelottava pauke

Suuri osa koirista pitää uuden vuoden ilotulitusta pelottavana.
Rakettien ja paukkupommien aiheuttamat pamahdukset ja valonvälähdykset saattavat  saada herkät koirat ja myös kissat tolaltaan useiksi päiviksi. Ahdistunut koira pelkää ulkoilemista, voi menettää ruokahalunsa eikä kykene nukkumaan peloltaan. Pahimmillaan koira voi panikoidessaan yrittää paeta omistajiltaan.  Panikoiva koira voi
ulkona paeta nopeasti kauas ja eksyä. Koiraa ei kannatakaan ulkoiluttaa ilotulitusten aikana ja viisainta on ehkä jättää viimeinen, iltalenkki kokonaan tekemättä silloin kun kyseessä on arka koira.

Pelkäävää koiraa ei tulisi lohduttaa, koska lohduttelu ainoastaan vahvistaa koirasi pelkokäyttäytymistä.
Lohduttelua parempi tapa on suhtautua koviin ääniin täysin neutraalisti ikään kuin ette ääniä kuulisi. On tärkeää että omistaja pysyy mahdollisimman rauhallisena, koska koira vaistoaa omistajan hermostumisen nopeasti ja ahdistuu entistäkin enemmän. Yritä saada koiran mielenkiinto jonnekin muualle ja palkitse vain silloin kun koira tekee jotain muuta, älä ns. lohtupalkitse.

Ilotulitusten alkaessa, sulje verhot. Taivaalla välkkyvät oudot valot vain pahentavat pelkoa. Musiikkia voi laittaa kovemmalle jotta pauke edes vähän peittyisi musiikin alle. Jos koirasi tai kissasi haluaa piiloutua, anna sen tehdä niin. Piilossa sillä on turvallisempi olo.

Tässä myös lääkkeellisiä vinkkejä verkkosivuApteekilta:

Feromoneista rauhoitusta

Koiran oloa voidaan helpottaa käyttämällä koiraa tyynnytäviä feromonituotteita. Feromoni on aine, jota imettävä emo erittää nisistään tyynnyttääkseen ja rohkaistakseen pentuja niiden ensimmäisten elinviikkojen aikana. Pennut uskaltavat rohkeammin edetä tutkimusretkilleen pesän lähiympäristöön. Feromoni vaikuttaa rentouttavasti ja lohduttavasti myös täysikasvuisella koiralla lisäten koiran itseluottamusta huolestuttavissa ja pelottavissa tilanteissa. Feromonin vaikutuksesta uusien ärsykkeiden hyväksyminen on koiralle helpompaa ja koira on rennompi.

Siihen huoneeseen, jossa koira oleskelee asetetaan pistorasiaan Adaptil-feromonihaihdutin. Haihduttimen käyttö olisi hyvä aloittaa ajoissa ennen Uudenvuoden aattoa; mielellään jo kuukausi, mutta vähintään 1-2 viikkoa aiemmin. Yksi haihdutin riittää 50 – 70 neliömetrin tilaan 4 – 6 viikoksi. Adaptil -tuoteperheessä on vaihtoehtoina myös Adaptil-feromonipanta sekä -feromonisuihke. Pannan vaikutus alkaa nopeasti paikoilleen asettamisen jälkeen ja haihduttaa feromonia 4 viikon ajan. Sumutetta voidaan suihkuttaa eläimen makuupaikalle noin 15 minuuttia ennen eläimen paikalle tuomista. Vaikutus kestää 1 – 2 tuntia.

Pelko hallintaan välittäjäaineiden avulla

Koiran pelkoa voidaan lievittää myöskin aivojen välittäjäaineiden tuotantoon vaikuttavilla ravintolisillä. Serene-UM sisältää ainesosia, jotka maksimoivat elimistön serotoniinin tuotantoa. Serotoniini on keskushermostossa esiintyvä mieltä tasapainottava välittäjäaine. Elimistö tuottaa siis itse serotoniinia ravinnon mukana saamistaan ainesosista. Juuri nämä ainesosat ovat Serene-UM valmisteen perusta. Serotoniini on mukana myös elimistön muiden mielihyvää tuottavien aineiden vapautumisessa. Koiralle, joka on hämmentynyt tai lievästi peloissaan, annetaan Serene-UM valmistetta suositellun annostelutaulukon mukaan, aloittaen 4 – 6 päivää ennen ilotulitusta. Koirille, jotka ovat selvästi peloissaan, olisi hyvä aloittaa Serene-UM kuuri annosteluohjeen mukaisesti 3 – 4 viikkoa ennen ilotulituksia. Annostelua voidaan lisätä tarpeen mukaan ilotulitusten aikana tai koska tahansa stressiä aiheuttavien tilanteiden yhteydessä. Vaihtoehtoina Serene-UM tabletit ja Serene-UM tipat.

Calmex on ainutlaatuinen yhdistelmä aminohappoja, kasviuutetta ja B-vitamiinia koiran stressi-, pelko- ja ahdistustiloihin. Serotoniinin lisäksi valmiste lisää dopamiinin ja GABA-välittäjäaineen pitoisuutta aivoissa. B-vitamiini ylläpitää aivojen normaalia toimintaa ja on siksi elimistölle elintärkeä aine. Tablettivalmiste on nopeavaikutteinen ja käyttö voidaan aloittaa 30-60 minuuttia ennen haluttua vaikutusta. Vaikutusaika on 4-6 tuntia, jonka jälkeen voidaan tarvittaessa ottaa uusi annos.

Apua myös reseptilääkkeellä

Orion on kehittänyt koirien äänipelosta johtuvaan ahdistukseen ja pelkoreaktion lieventämiseen Sileo valmisteen. Sileo on reseptivalmiste, joten keskustele eläinlääkärisi kanssa mikäli reseptittömät rehuvalmisteet eivät anna riittävää tehoa koirasi pelkoreaktioon.

Uuden vuoden vaihde Lemmikkihotelli Doggies & Kittieksellä

Me täällä D&Klla olemme auki myös uuden vuoden vaihteen ajan ja meillä täällä onkin useita lemmikkejä seuranamme. Meillä ei täällä ole ikkunoita joista rakettien välke näkyisi. Musiikin laitamme myös tänä vuonnakin normaalia suuremmalle, jotta rakettien äänet peittyisivät musiikin alle. Valot palavat hoitolassa läpi koko yön ja normaalista poiketen käymme katsomassa hotellin lemmikkejä myös yöllä. Meillä hoitajilla on mahdollisuus tarkkailla hoitolan touhuja omista kännyköistämme missä vain, mutta uuden vuoden yö on sen verran poikkeava että teemme tarkastuskäyntejä varmistaaksemme hoidokkiemme hyvinvoinnin.

Hoitoloissamme on vielä muutama paikka niin kissoille kuin koirillekin vapaana uuden vuoden vaihteen ajaksi, joten varaa NETTIVARAUKSELLA  tai soittele meille!  Me teemme aina parhaamme jotta karvatassu ystäväsi viihtyisi ja ei niin pelkäisi pauketta.

Kaikesta pelottavuudesta huolimatta:

Hyvää uutta vuotta !

 

 

Eläintenhoitaja rekry

Monet ovatkin jo nähneet Facebook sivuillamme ilmoituksia siitä, että Jyväskylässä aloittaa uusi Doggies & Kitties!

Olemme hyvin innoissamme asiasta ja ensi viikolla uusi yrittäjämme, Jaana Urpilainen, saakin avata ihka uuden hotellin ovet asiakkaille.

Jaanasta kerromekin tarkemmin seuraavassa blogisamme jä pääsette tutustumaan häneen paremmin.

 

Nyt kuitenkin kaipaamme niin Seinäjoelle kuin uuteen pisteeseemme Jyväskylään eläintenhoitajia tiimiimme.

Eläinten kanssa työskentely on monelle unelmatyö mutta se on myös hyvin vastuullinen työ. Viimeksi kun haimme työntekijää Seinäjoen toimipisteeseen, oli suosio huimaa. Saimme jopa 214 hakemusta!

Nyt hakuaika Seinäjoen pisteeseen on todella lyhyt (vain noin 1 viikko) joten olehan skarppina ja asialla jos työ kuulostaa juuri sinun unelmatyöltä!

Hakuaika loppuu Seinäjoelle 4.5.2018 ja CV:t hakemuksineen voi laittaa osoitteeseen: info@dogkit.fi. Lisätietoja Seinäjoen työstä antaa Kirsi, numerosta 040-5565835

Jyväskylän CV:t sekä hakemukset voi lähettää osoitteeseen: jyvaskyla@dogkit.fi ja hakuaika Jyväskylään loppuu viikon myöhemmin eli 11.5.2018. Lisätietoja Jyväskylän avoimesta eläintenhoitajan paikasta antaa Jaana; 050-520 5126

Arvostamme erityisesti näitä ominaisuuksia uudelta työtoveriltamme:
+ rakkaus ja intohimo eläimiin
+ asiakaspalveluhenkisyys
+ ulospäin suuntautunut, valoisa luonne
+ kyky työskennellä itsenäisesti
+ tietotekniset taidot ja some-osaaminen
+ Eläintenhoitajatutkinto

Työ sisältää suurimmaksi osaksi lemmikkein hoitoa kaikkine osa-alueineen sekä asiakaspalvelua. Palkkaus TES:in mukainen.

Kerromme mielellämme avoinna olevista paikoista tarkemmin lisää, joten otahan rohkeasti yhteyttä ja odotamme innolla hakemuksienne kilahtelua sähköpostilaatikkoihimme.

 

Jäähyväiset lemmikille

Eläinihmisten painajainen on se päivä, jolloin rakkaimmasta ystävästään joutuu luopumaan. Usein vielä eutanasia päätöksen joutuu tekemään omistaja itse.

Täällä meillä D&K:lla monelle tutuksi tullut vastaanottoapulainen, brasilainterrieri Zina, sytytti taivaalle uuden tähden eilen <3.  Zina oli noin 14-vuotias ja viimeisintä viikkoa lukuun ottamatta  terve kuin pukki ja eli terrierimäiseen tyyliinsä täysillä joka hetken. Epämääräinen yskintä vei Zinan eläinlääkärin vastaanotolle ja hänellä todettiin maksasyöpä. Hoitokeinoa ei ollut ja eläinlääkäri ehdottikin heti eutanasiaa.

Koen olevani jo pitkänlinjan lemmikkien omistaja ja olen myös nähnyt ja kokenut kaikenmoista ystävieni ja omien eläinteni kohdalla. Nyt, kun diagnoosi iskettiin vasten kasvoja varoittamatta, järki häipyi ja tunteet valtasivat mielen. En vain yksinkertaisesti pystynyt luopumaan uskollisimmasta ystävästäni siinä epämukavalla pöydällä, eläinlääkärin vastaanotolla. Kyynelten valuessa yritin epätoivoisesti kysellä vaihtoehtoja ja eläinlääkäri myöntyi kokeilemaan nesteenpoistolääkitystä ensiavuksi, mutta varoitteli että lopullinen romahdus saattaa tulla minä hetkenä hyvänsä ja että kyse olisi vain muutamasta päivästä. Lupasin olla päivystävään lääkäriin yhteydessä heti jos siltä alkaisi näyttämään.

Eläinlääkärin ovesta ulos astuessa Zina kantoi omaa hihnaansa, heilutti häntäänsä tuttuun tyyliinsä ja hyppeli minua vasten. Hän oli huomannut tietenkin jo tuskaisen oloni ja yritti omalla tavallaan piristää, kuten on aina ennenkin tehnyt. Ennen autolle saapumista, uusi yskänkohtaus kuitenkin taas yllätti ja Zina olisikin menettänyt tasapainonsa jos en olisi ottanut sitä syliini.

Muutaman päivään kuluttua olin valmis ja myös Zinalta alkoi elämän ilo hiipua aina niin tähti kirkaista silmistä. Soitimme ystävä eläinlääkärillemme ja Zina nukkui levolliseen uneen. Päätös oli oikea ja mieli helpottunut.

Mutta miksi koiran kuolema tuntuu niin pahalta? 

Tutkimukset ovat vahvistaneet, että monille ihmisille lemmikin kuoleman aiheuttama suru on verrattavissa ihmisen menetykseen. Ainoa oleellinen ero on siinä että lemmikin menehtymistä ei aina pysty suremaan niin avoimesti kuin läheisen ihmisen kuolemaa.

Surua voivat pahentaa mm. päätöksenteko eutanasiasta, syyllisyys ja se ettei kehtaa avoimesti itkeä. Lemmikkien kuolemaan ei ole vielä saatavilla virallisia vertaistukiryhmiä ja omistajat saattavatkin tuntea jäävänsä yksin surussaan eteenkin, jos läheiset ihmiset eivät ymmärrä tai jopa vähättelevät menetystä.

Monille koiran kuolema tarkoittaa tärkeimmän, turvallisimman ja rakastettavimman kumppanin menestystä. Koiran kuolema aina sekoittaa päivittäiset rutiinit, muuttaa elämäntyyliä ja saattaa jopa kadottaa tärkeimmät stressinlievityskeinot. Myös ystäväpiiri saattaa muuttua, sillä koirapuistoista tutuksi tulleita ihmisiä ei tapaa enää päivittäin. Kyse ei siis ole mistään ihan tavallisesti menetyksestä.

Kuinka lemmikin kuolemasta voi selviytyä?

Varmasti kaikkeen surutyöhön paras on aika. Jonkin ajan kuluttua muistot korjaavat sydämen ja yhteisiä hetkiä voi muistella ilman että itku kuristaa kurkkua. Mikään toinen lemmikki ei poismennyttä korvaa, joten uuden lemmikin ottaminen heti tilalle, saattaa olla virhe.

Oheisesta linkistä voit käydä lukemassa muutaman neuvon surun käsittelyyn: ARTIKKELI

 

“Koirat eivät kuole koskaan, ne painuvat uneen sydämemme viereen. Ne eivät tiedä, miten kuolla. Ne väsyvät, niistä tulee vanhoja ja niiden luut natisevat, mutta ne eivät kuole.
-Ernest Montague-
Brasilianterrieri Zina

Suomen ensimmäinen lemmikkihotelli on lunastanut paikkansa asiakkaiden keskuudessa

Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesin toimintaidea alkoi kypsyä Kirsi Hautakankaan mielessä jo ulkomaan vuosina 90-luvulla. Reilun vuoden toiminnan aikana palvelu on osoittanut suosionsa myös Suomessa.

Eläinlääkärihaaveet vaihtuivat lemmikkihotelliyrittäjyyteen

Kuten monella muullakin eläinten parissa työskentelevällä, myös Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesin perustaja Kirsi Hautakankaalla eläinrakkaus oli selvästi nähtävissä jo lapsena. Hän oli pienestä asti eläinten kanssa tekemisissä ja haaveili eläinlääkärin ammatista.

”Idea lemmikkihotellin perustamisesta syntyi jo 90-luvulla, kun olin töissä koirakennelissä Tanskassa. Suomessa vastaavanlaisia koirahoitoloita ei silloin vielä ollut. Mietin, että tuollaisen haluan joskus perustaa ja mielessäni alkoi kehittyä ajatus siitä, mitä se voisi olla”, Kirsi muistelee.

”Ensimmäinen perustamani koirahoitola oli perinteinen hoitola. Sellainen konsepti ei kuitenkaan enää palvele nykypäivän koiria, jotka kaipaavat ihmisseuraa. Lähdin kehittämään erilaista konseptia: hoitolaa, jossa pyritään vähentämään koirien stressiä ja jossa tarjotaan erilaisia palveluita lemmikeille.”

Yrittäjyys oli Kirsille luontainen tapa tehdä töitä, eikä siihen ryhtyminen pelottanut missään vaiheessa.

”Isäni on ollut yrittäjä, joten minullekin yrittäjyys oli helppo ratkaisu. Tiesin jo, mitä se tuo tullessaan, sekä hyvät että huonot puolet. Minua kiinnosti yrittäjän vapaus ja vastuu, se on juuri sopiva kombinaatio minulle. En pelkää vastuuta ja haluan kehittää itseäni ja yritystä.”

Lemmikkihotellipalvelulla on paljon kysyntää

Ensimmäinen vuosi Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesin toiminnassa tuli täyteen tänä keväänä. Vaikka vuosi onkin odotetusti ollut yrittäjälle työntäyteinen, sen aikana on saatu luotua erittäin hyvä pohja lemmikkihotellin toiminnalle.

”Ensimmäinen vuosi yrityksessä kuluu aina siihen panostamiseen, että tulee tunnetuksi. Olemme tehneet paljon mainostyötä ja rakentaneet uskottavuutta asiakkaiden silmissä. Asiakkaat ovat ottaneet palvelun vastaan tosi hyvin. Meillä on paljon sellaisiakin uusia asiakkaita, jotka eivät ole koskaan käyttäneet tällaista palvelua”, Kirsi kertoo.

”Olemme saaneet jo paljon vakioasiakkaita, jotka käyttävät palveluitamme säännöllisesti. Suunnilleen yhtä paljon on myös yksittäisiä kävijöitä. Varaus lemmikkihotelliin on helppo tehdä sivuillamme vaikka myöhään yöllä, ja jo seuraavana päivänä lemmikille on huone varattuna meiltä. Huonepaikkoja on paljon, joten varaus onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla.”

Asiakkailta on saatu runsaasti positiivista palautetta tiloista, toiminnasta ja lemmikeille räätälöidyistä lomapaketeista.

”Kehuja ovat saaneet siistit ja helposti puhdistettavat tilamme – meillä tuoksuu hyvälle. Asiakkaat ovat myös tykänneet tosi paljon aktivointialueesta, jossa touhuamme ja teemme kaikenlaista lemmikkien kanssa. Joskus koira osoittautuu aktivointipeleissä suorastaan nerokkaaksi, ja se on mukava kertoa asiakkaalle”, Kirsi sanoo.

”Koirien lomapaketit ovat saaneet kovan suosion. Koska on olemassa erilaisia koiria, räätälöimme niille erilaisia lomia. Myös päivähoitopalvelulla on ollut kasvava kysyntä. Aluksi se oli asiakkaille vähän ihmeellinen asia, mutta nyt meillä on jo päivittäin hoidokkeja.”

Työssä eläinten kanssa on vain aitoja kohtaamisia

Lemmikkihotellin päivärytmi on suunniteltu niin, että jokainen päivä sisältää rauhallista lepoaikaa ja riittävästi aktiviteetteja loman sisällön mukaisesti. Kaikki puuhat ruokailuista ja ulkoiluttamisista perussiivouksiin ja leikityksiin on aikataulutettu aamukahdeksan ja iltakahdeksan välille.

Arki pyörii kahden vakituisen työntekijän ja yhden trimmaajan voimin, ja tarpeen mukaan saadaan lisäksi tilapäisiä työntekijöitä. Yöaikaan lemmikeillä on leporauha omissa huoneissaan, ja silloinkin niiden hyvinvointi varmistetaan kameravalvonnan avulla.

Vaikka lemmikkihotellin päivärutiinit kulkevatkin pääpiirteissään samalla kaavalla, päivät lemmikkien kanssa eivät kuitenkaan koskaan ole samanlaisia. Kirsin mielestä se onkin yksi työn palkitsevimmista asioista.

”Jokainen päivä on erilainen ja jokainen eläin on erilainen. Eläimet ylipäänsä ovat työn paras puoli. Niiden kanssa työskentely on ainutlaatuista. Tällainen työ sopii vain sellaiselle ihmiselle, joka oikeasti tykkää eläimistä. Lisäksi tietysti vaaditaan asiakaspalveluosaamista ja yrittäjyydessä tarvittavia taitoja.”

”Eläinten kanssa työskennellessä työilmapiiri on aina hyvä, sillä eläimet eivät juoruile eivätkä puhu pahaa selän takana – ehkä siksi monet ihmiset haluavat nykyään vaihtaa eläinalalle. Jokainen kohtaaminen on aito ja teeskentelemätön. Yhteyden luominen uuteen eläimeen on joskus haastavaa, mutta erittäin palkitsevaa, kun saa arankin koiran luottamuksen.”

Videoblogia kirpparituotteista

Tänään keskiviikkona meillä on täällä D&Kssa kaksi hyvin reipasta taksvärkkiläistä, Mira ja Kaisa.

Näppärinä tyttöinä he tekivät videon jotta te kaikki pääsette näkemään mitä koira- ja heppakirpparitarvikkeita täällä on tällä hetkellä tarjolla.

Vapaita myyntipaikkojakin on vielä muutamia jäljellä. Myyntipaikan hinta vain 17€/viikko tai 20% myynnistäsi. Vielä kannattaa tuoda tavaraa sillä viikonloppu on kiireistä aikaa!

Muistakaa että kirppari on täällä meillä sunnuntaihin asti ja olemme auki klo 8.00 – 20.00. Päivällä klo 12.00 – 15.00 koirien päiväuniaika jolloin ovet ovat kiinni. Ja HUOM! Meillä käy myös pankkikortti!

Lauantaina 26.11 klo 1200 ->  meillä on Emmi-Pet päivä ja koirien hampaiden putsaukseen on vielä muutama paikka vapaana!  Voit varata aikaa Facebookista: https://www.facebook.com/events/1763897007192874/?active_tab=discussion  tai ottamalla suoraan yhteyttä Tiinaan: happypetz.tiina@gmail.com tai puh 045 6481460.

 

Lemmikkitavaroiden KIRPPUTORI

 

Tavaroiden kierrätys ja entisöinti on tänä päivänä suuressa suosiossa (mikä on loistava asia!) Erilaisia kirpputori tapahtumia järjestetään ympäri Suomea ja meistä jokainen on varmaan joskus törmännyt erilaisiaan nettimyyntipalstoihin.

Näiden innoittamana, sekä asiakkaalta saadun loistavan idean pohjalta, järjestämme Lemmikkihotelli  Doggies & Kittieksessä lemmikkitavaroiden KIRPPUTORIN 21- 27.11.2016! Kirpputori on avoinna viikon ajan joka päivä normaaleina aukioloaikoinamme eli kello 8.00-12.00 & 15.00-20.00.

Pyöriikö nurkissasi pieneksi jääneitä pantoja, valjaita tai koirien vaatteita? Eikö kissasi pitänytkään uudesta raapimispuusta jonka ostit? Eikö hevosesi viime vuotisen toppaloimen väri enää miellytä silmää?  Varaa paikkasi ja tuo tarpeettomaksi jääneet lemmikki- ja hevostarvikkeet myyntiin.

Myyntipaikoiksi on varattu osa hoitolamme huoneista. Huoneisiin tuodaan tuotteita varten pöydät. Huonevarausta tehdessä kerromme asiakkaalle huonenumeron, joka tulee kirjoittaa myytäviin tuotteisiin. 🙂  Kysy lisää numerosta 020 749 0470.

 

6a00d83451580669e20120a6e7e6bc970b-600wi

 

Myyntipaikan hinta vain 17€/viikko.

Paikkoja rajoitetusti.

 

 

Soita ja varaa paikka ja tule ensiviikolla penkomaan mitä täältä löytyy! Tel: 020 749 0470. Myös lemmikit ovat tervetulleita mukaan ostoksille!

 

 

Syksy ja koira flunssa

Päivät lyhenivät ja ihanan raikas ensitalvi saapui. Syksy toi tullessaan myös flunssa aallon niin meihin ihmisiin kuin myös koiriinkin. On huippua että meillä täällä Seinäjoella järjestetään kansainvälinen koiranäyttely mutta yksi näyttelyn varjopuolista on se, että siellä koirien flunssa eli kennelyskä sai taas siivet allensa. Kennelyskä on herkästi tarttuva tauti, joka leviää pisaratartuntana tai kosketuksena kun koirat ovat keskenään tekemisissä. Eli melkolailla samalla tavoin kuin ihmisilläkin. Täällä Seinäjoella kennelyskää on nyt tavattu useilla koirilla ja siksi ajattelimmekin kirjoittaa blogiinkin tästä aiheesta.

 

Meillä täällä hoitolassa on myös ollut muutama asiakas, jotka ovat sairastuneet kennelyskään. Tämän takia olemmekin nyt extra varovaisia asian suhteen ja emme päästä koiria keskenään leikkimään, vaikka se koirien mielestä kivaa olisikin. Yleensä epidemiaa ilmenee myöhäissyksyllä ja jatkuu siihen saakka kunnes kunnon pakkaset tulevat. Onneksi pakkaset ovat nyt tulleet joten uskomme että pääsemme piankin tästä kurjasta taudista eroon.

 

KENNELYSKÄ

on koirien flunssa, aivan kuin ihmisilläkin. Välillä se on pelkkää lievää nuhaa, yskimistä ja ehkä jopa pientä kuumeilua. Välillä se villiintyy kunnon influenssaksi. Se tarttuu joukkotapaamisissa kuten näyttelyissä, kokeissa ja koirapuistoissa kun koirat ovat keskenään tekemisissä. Sairauden aiheuttavat eri hengitystievirukset ja/tai erilaiset bakteerit. Suurin osa tartunnan saaneista koirista sairastuu taudin lievään muotoon, mutta erityisesti pennuilla tauti voi joissain tapauksissa kehittyä keuhkotulehdukseksi. Itämisaika on noin 4-10 vrk  ja koira voi levittää tautia eteenpäin vielä jopa 2 viikkoa oireiden loppumisen jälkeenkin. Tämän vuoksi on yleensä hankalaa, ellei mahdotontakin, tarkalleen tietää, että mistä tauti on saanut alkunsa.

OIREET

Useimmissa tapauksissa koiralla on nuha tai lievää yskää. Useimmiten molempia. Koira saattaa yskiä kakomalla ja oksennellakin limaa/vaahtoa. Pientä kuumeiluakin voi olla, mutta koira ei sen enempää tunne tai näytä olevansa sairas. Verikokeessa valkosolut voivat olla hieman koholla. Lievä kennelyskä paranee yleensä itsestään parissa viikossa, eikä sen kummallisempaa hoitoa tarvita.

Vakavammissa tartunnoissa oireet ovat tietysti huomattavasti pahemmat. Lisäksi infektio voi muuttua keuhkokuumeeksi. Nämä vaativat aina ja poikkeuksetta lääkärin apua. Jos koiralle tulee korkeampi kuume, tai lievempi kuume pitkittyy yli kolmen päivän, siitä tulee väsynyt ja haluton, menettää ruokahalunsa, hengittää vaivalloisesti, ripuloi ja on muutoin selvästi tuskainen, niin suunta heti eläinlääkäriin. Mikä tahansa em. oireista on syy lähteä lääkäriin, mikäli ne ovat kohtuullista pahempia.

 

HOITO

Sairasta koiraa ei juoksuteta eikä rasiteta. Ei edes silloin kun oireet ovat erittäin lieviä. Otetaan ihan rauhallisesti ja levätään. Höyryhengitys voi helpottaa oloa ja sen voi toteuttaa laittamalla koira metallihäkkiin. Otetaan vati, jossa kiehuvaa vettä ja laitetaan se häkin eteen. Kuumaan veteen pudotetaan menthol-kurkkupastilli.  Asetetaan tiivis peitto sekä vadin että metallihäkin päälle ja annetaan koiran olla noin 20 minuuttia “höyryteltassa” .

C-vitamiinia voi antaa, mutta sen hyöty on aivan sama kuin ihmisilläkin – ilman C-vitamiinia flunssa kestää kaksi viikkoa, vitamiinin kanssa se paranee 14 päivässä. Mutta jos tartuntariski on olemassa, niin C-vitamiinin annostusta voi lisätä. Ihmispuolen tutkimukset ovat nimittäin antaneet viitteitä, että se saattaisi alentaa hieman sairastuvuutta. Valkosipuli ei ole koskaan väärin.

Oireiden poistuttua on muistettava pitää riittävästi taukoa ennen kuin koiraa taas rasitetaan.

Kennelyskä on onneksi sairaus, jota vastaan voi suojata koiran rokotuksella. Riittävän rokotussuojan aikaansaamiseksi koira pitää rokottaa vuosittain kennelyskää vastaan. Rokottaminen ei kuitenkaan anna täydellistä suojaa kaikille. Tartuntariskistä huolimatta rokotetut koiran sairastuvat rokottamattomia paljon lievemmin. Nuoret koirapuistoissa ja koirien harrastustoiminnoissa mukana olevat koirat on syytä rokottaa vuosittain kennelyskää vastaan. Samoin ikääntyneet toisesta sairaudesta kärsivät koirat on hyvä suojata kennelyskältä.

Koira loman ajaksi hoitoon? – 10 vinkkiä kuinka voit helpottaa koirasi sopeutumista

Koira loman ajaksi hoitoon? – 10 vinkkiä kuinka voit helpottaa koirasi sopeutumista
*
*
*
  1. Hyvä tapa on opettaa koira jo nuoresta pitäen siihen että omistaja ei ole kokoajan lähettyvillä. Turvallinen paikka jättää pentu ensin esim. kauppareissun ajaksi on laittaa pentu esim. pesuhuoneeseen missä se ei pääse puremaan sähköjohtoja tai syömään jotain sille sopimatonta. Yksin jääminen ensimmäistä kertaa on aina koiran mielestä kamalaa. Ole kuitenkin aina päättäväinen ja älä anna pennun itkun hämätä sinua. Koiran on opittava olemaan myös yksin jotta elo sen kanssa on jatkossa helppoa. Käykää yhdessä tutustumassa hoitolaan jotta koiralle jää muistijälkoiran-hemmottelulomaki paikasta. On hyvä jättää koira ensin päiväksi tai yön yli hoitolaan, ennen pitempää hoitolajaksoa. Näin koira pääsee tutustumaan paikaan pikkuhiljaa. Ja mitä nuorempana koira pääsee tutusumaan hoitolaan, sitä helpompaa jatkossa.
  2. Tarkista että koirasi rokotukset ovat kunnossa. Varsinkin kennelyskä on kurja sairaus, joka saattaa tarttua helpostikin koirasta toiseen.
  3. Jos koirasi on syystä tai toisesta sairastellut, varmista että lemmikkisi on kykenevä olemaan hoitolassa. Hoitola on kuitenkin aina stressaavampi paikka kuin kotiolot.
  4.  Ota hoitolaan mukaan koiran omia tavaroita kuten esim. Suosikki lelu ja oma makuualusta. Hajut ovat tärkeitä koiralle ja kun mukana on oman kodin tuoksua, olokin on kotoisampi. Myös panta tai valjaat ovat tarpeelliset. Jos koirasi on kylmän arka ja on oppinut ulkoillessa käyttämään takkeja, otathan ne myös mukaan hoitolaan.
  5. Jos koirasi on vähääkään herkkävatsainen, on suositeltavaa ottaa mukaan omat ruat, ettei ruoka vaihdoksesta maha mene sekaisin. Yleensä hoitoloilla on mahdollisuus myös säilöä raakaruokaa pakastimessa tai jääkaapissa.
  6. Ota mukaan koiran omia herkkuja josta tiedät sen varmasti pitävän. Hoitajien on kiva antaa uusille koirille namuja ja luoda näin ollen myös luottamusta.
  7. Kerro hoitajille mistä koirasi pitää ja millainen päivärytmi teillä on kotona. Mahdollisuuksien mukaan hoitoloissa yritetään toteuttaa samaa kaavaa kuin kotona. Kerro myös jos koirasi on arka, agresiivinen muita koiria kohtaan ym. Kun hoitolalla on tarkka tieto koiran käytöksestä, osataan varautua tarvittaessa hankaliinkin tilanteisiin. Koiria on monenlaisia ja samoin myös käytöstapoja.
  8. Muista kertoa tarkasti lääkityksistä tai sairauksista. Annan aina myös koirasi eläinlääkärin nimi sekä tietenkin puhelinnumero mistä sinut tavoittaa.
  9. Eron hetkeä ei kannata korostaa tai pitkitellä vaan jättää koira reippaasti taakse. Koira elää tässä hetkessä: jos sillä on hyvä olla, se toivottaa omistajat iloisesti takaisin lomalta.
  10. Muista nauttia lomasta! Koirasi on ammattilaisten hoivassa ja saa omalla lomallaan uusia ystäviä, jopa karvatassulisia sellaisia 🙂

Toivottvasti näistä vinkeistä on apua! Me Lemmikkohotelli Doggies & Kittieksessä yritämme mahsollisuuksien mukaan vaalia jokaisen koiran omia tarpeita ja opittuja tapoja. Meille jokainen hoidokki on ystävä johon on ilo tutustua.

dog-on-the-phone

 Soittele meille tai tee varaus netissä: www.dogkit.fi

 

D&Kn eläintenhoitajat esittäytyy: Kirsi Hautakangas

Minä puolestani olen reilu nelikymppinen, äärettömän eläinrakas nainen Soinista. Perheeseeni kuuluu aviomies, 4 lasta, 4 hevosta, 2 kissaa ja tällä hetkellä kotona asustaa 5 brasilianterrieriä mutta kuten kaikki kasvattajat tietävät, koirien määrä vaihtelee aina tilanteesta johtuen 🙂

Sain 6-vuotis lahjaksi ensimmäisen koirani, Amerikancocerspanielin, Akun. Edeltävät vuodet olinkin ollut koko kylän riesa, sillä vinguin ihmisten ovilla heidän koiriaan lenkille. Eläimet ovat koko ikäni olleet suuri intohimo ja kaiken energian sekä vapaa-ajan olen pienestä pitäen viettänyt eläinharrastuksen parissa. Aku oli yli kymmenen vuoden ajan silmäteräni ja Akun jälkeen seurasi muutama muukin samanrotuinen koira. Yläasteella kotiimme tuli ensimmäinen bretoni, joka toi tullessaan myös metsästysharrastuksen. En ole koskaan ampunut mitään mutta koiranaisena olo, toimivan metsästyskoiran kanssa, on erittäin jännää ja palkitsevaa. Ihailen muutenkin hyvin toimivia koiria, sillä tiedän tarkoin, kuinka paljon koiran kouluttaminen vie aikaa oli laji sitten mikä hyvänsä.

Lukion jälkeen pakkasin kimpsuni ja kampsuni ja lähdin Tanskaan koirakenneliin töihin. Kennelissä oli noin 50 koiraa ja pentuja syntyi tasaisin väliajoin. Tuolla matkallani tutustuin myös Amerikkalaiseen koiratuomariin ja pääsin myös hänen luokseen muutamiksi kuukausiksi oppimaan koirakulttuuria Amerikan malliin.

Amerikassa ja Euroopassa koirakenneleihin ja hoitoloihin tutustuessani, minulle syntyi jo silloin ajatus oman hoitolan perustamisesta. Tuo haave jäi pitkiksi ajoiksi hautumaan mutta olen siitä asti seurannut koirahoitoloiden kehitystä niin täällä Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Vuonna 2003 ostin itselleni unelman, pienen maatilan Soinista. Aluksi tila täyttyi hevosista mutta pikkuhiljaa koirat tulivat tilalle ja niinpä vuonne 2009 aloitin pienimuotoisen koirahoitolan pyörittämisen. Hoitolan pito oli minulle kuitenkin vain harrastus mutta koko ajan haave oli tehdä siitä kunnon ammatti.

Kuten luonteeseeni kuuluu, haen aina toimiini jotain uutta ja innovatiivista. Kehittelin päässäni mallia siitä mikä voisi vastata ihmisten haluun tarjota koirilleen hoitopaikan, missä koiraa ei jätettäisi ”yksin”. Perinteinen ”luukku-häkki” – malli ei oikein ole tätä päivää. Siitäpä sitten alkoikin ajatus Lemmikkihotellin perustamisesta pikku hiljaa muodostumaan. Nyt, pian 6 kuukautta avaamisesta, voin todeta että todella moni on ollut kanssani samaa mieltä <3 Seinäjoen toimipiste on lähtenyt kivasti käyntiin, joskin vielä toivoisin viikolle lisää toimintaa hiljaisten aikojen ehkäisemiseksi 😉

 

Ensimmäinen shireni Zara. Zara osasi kakenoisia sirkustemppuja :)
Ensimmäinen shireni Zara. Zara osasi kakenmoisia sirkustemppuja 🙂

Palataanpa takaisin harrastuksiini eli koiriin ja hevosiin. Vuosien erinäisten kokemuksien jälkeen, tallistani löytyy shirehevosia, maailman suurimman hevosrodun edustajia. Vuodesta 2005 olen tätä kyseistä rotua kasvattanut ja nämä upeat hevoset täyttävät sydämen niin koollaan kuin myös suunnattomalla ystävällisyydellään. Tallimme jättein jätti, Amanda, on noin 200 cm korkea ja painaa jopa 1400 kg.

Vastaavasti koirissa olen löytänyt sen oman rodun. Pienet brasilianterrierit ovat viisaudellaan napanneet palan sydämestäni ja hyppypomppuloikaten hypänneet sinne :D. Kasvattanut olen näitä pikku riiwiöitä jo 15 pentueen verran.

Ja kun kerran jotain rotua säännöllisesti kasvattaa, näyttelyissä tulee myös käytyä. Tämä vuosi on meidän kennelille ollutkin hyvin merkityksellinen. Olemme napanneet niin Maailman Voittaja – tittelin kuin myös Euroopan Juniori Voittaja tittelinkin. Myös rodume päänäyttelyssä saimme useita pääpalkintoja eri luokista.

 

 

 

WDS MOSKOVA 2016
WDS MOSKOVA 2016 ja mamman mussukat
kh-ja-ippp
Kasvattini HR´s Ilmarisen kanssa on aina kivaa näyttelyissä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuli sitten menestystä tai ei, tärkeintä on kuitenkin ollut eläinten parissa harrastaminen. Eläimet ovat tuoneet elämääni hurjan paljon ystäviä ihan ympäri maailman ja tämä on harrastus josta oppii joka päivä lisää. Jokainen koira sekä kissa on omanlaisensa persoona ja jokaiseen tassuttelijaan on erityisen kiva tutustua.

Hotelilla tavataan!

 

Terkuin Kirsi

Kesäaamun tunnelmia

Huomenta!

On sunnuntai ja klo 10.00. Täällä hotellilla koirat jo makoilevat rauhallisina sillä aamuleikit/lenkit on tehty ja massut ovat täynnä.

Sunnuntaisin, aivan kuten jokaisena muunakin päivänä, päivä alkaa noin klo. 8.00. Koirat pääsevät pihalle juoksutarhaan joko yskin tai sopivissa ryhmissä. Osa koirista jätetään ulkotarhoihin ja osa tuodaan takaisin huoneisiinsa. Tämän valinnan tekevät koirat ihan itse. Ne koirat jotka eivät niin piittaa juoksutarhassa ulkoilusta, käytetään hihnalenkillä. Koirat ovat kaikki erilaisia, aivan kuten me ihmisetkin. Siksi eläintenhoitajan työssä on oltava kaikki tuntoaistit tarkkana, jotta koiraa pystyy tulkitsemaan oikein. Se on myös yksi  asia mikä tekee tästä eläinten kanssa työskentelystä hyvin mielenkiintoista.

Kissojen aamu alkaa samalla tavoin; jokainen kisuliini herätetään, rapsutellaan, pusketaan päätä yhteen ja päästetään jaloittelemaan kissojen leikkihuoneeseen. Kissalaatikko siivotaan ja kissat ruokitaan. Kissojen kanssa toimiminen on paljon verkkaisempaa kuin koirien. Kissat rakastavat rauhallisia liikkeitä ja tietysti kehumisia.

Kun kireisimmät aaumtoimet on tehty, alamme siivoamaan hoitolaa. Meille on hyvin tärkeää että tilat ovat puhtaat ja hygieeniset. On mukavaa sekä meille että asiakkaille että hotellissamme tuoksuu hyvälle. Toki karvatukkoja leijailee siellä täällä vastaan mutta se luultavasti kuuluu asiaan 🙂

Kun koirat ovat ruan jälkeen saaneet levähtää jonkin aikaa ja hotelli on siisti, aloitamme päivä leikit. Touhulomalaiset pääsevät toteuttamaan itseään! Touhulomalaisille + päivähoitolaisille meillä on jokaiselle päivälle oma teemansa.

MAANANTAI – Muskaripäivä
TIISTAI – Tasapainoilupäivä
KESKIVIIKKO – Keskittymispäivä
TORSTAI – Taitoilupäivä
PERJANTAI – Palloilu- ja pelailupäivä
VKOLOPPU – Välkyys päivät

IMG-20160617-WA0009

 

Teemojen mukaan teemme erilaisia juttuja koirien kanssa. Emme kuitenkaan ns. kouluta koiria vaan teemme asioita ihan koirien mielen virkistykseksi.

Hemmottelulomalaiset saavat myös oman ”special” aikansa. Riippuen koirasta, tuo extra aika saattaa olla joko kevyttä hierontaa, rapsuttelua tai vaikka harjaamista. Riippuen taas siitä, mistä koira pitää.

Ennen klo 12.00 käytämme kaikki koirat vielä ulkona ja sitten alkaakin päiväuniaika. Päikkärien aikana sammutamme hotellilta valot ja vältämme kaikkea ylimääräistä liikettä hotellin puolella. Aika uskomatonta mutta vaikka tässä meillä on ollutkin koiria jopa lähemmäksi kolmeakymmentä, niin päikkäriaikaan hoitolassa on ihan hiljaista.

Usein lemmikkien omistajat hieman epäilevät jätää lemmikkiänsä hoitoon sen takia, että he hieman jännittävät kuinka oma lemmikki osaa käyttäytyä. Moneen kertaan on tullut  todettua, että hotellilla näytetään ne parhaimmat puolet. Toki koiriakin jännittää ja ruoka ei aina maistu (varsinkaan ensimmäisenä päivänä) mutta yleensäottaen koirat oppivat hyvin äkkiä meidän päivärytmiin ja ”laumautuvat” niin että käyttäytyvät samoin kuin muutkin.

Koirat jo selvästi odottelevat toimintaa joten palaankin tuonne ulos leikittämään ystäviäni. Palataan taas!

Mukavaa sunnuntaipäivää!

Terkuin Kirsi

 

 

Kesä sesonkia

Pikku hetki on jo vierähtänyt siitä kun viimeksi meistä kukaan olisi blogia kirjoitellut.

Syy tähän on niin ihana ja odotettu kesäruuhka. Hotelli on mukavasti täyttynyt uusista ja tutuista karvatassuista.

Kesässä on paljon monen moisia juhlia, tapahtumia ja tapaamisia joihin karvaiset ystävämme eivät aina ole tervetulleita. Meillä onkin ollut ilo juuri silloin tutustua uusiin ihmisiin ja heidän valloittaviin lemmikkeihin. lemmikkihotellin tilat ovatkin päässeet kunnolla testaukseen ja olemme huomaneet mitkä asiat toimmivat ja mitkä eivät. Sisätilat ovat olleet kerrassaan loistavat toimivuudeltaan ja siivoushelppoudeltaan että ihan hymyilyttää. Pientä ongelmaa ovat aiheuttaneet ulkohäkit joita olemme fiksailleet toimivammiksi. Nyt kuitenkin viimeiset fiksaukset ovat valmiit ja jokaisen 4mx4m häkin päällä on pressukatto sateen sekä auringon suojaksi. Juoksutarhassa on tolppia joihin viestejä on jätetty oikein urakalla 🙂

Irlanninsusikoira
Suurin asiakkaamme ystävineen

Kaikkien toimitilojen sekä välineiden on oltava valmiita palvelemaan ihan kaikkia asiakkaitamme. Asiakkaina ovat olleet jo pienimmästä Chihuahuasta suurinpaan Irlanninsusikoiraan ja kaikkea siltä väliltä. Voin kertoa että esim. Kynsienleikkuussa välineet ja tekniikka näiden kahden ääripäärodun välillä poikkeavat toisistaan suuresti 🙂

Kesän sää täällä pohjanmaalla on vähintäänkin ollut mielenkiintoinen. Välillä on todella kuuma ja välillä taas vesisade viileine tuulineen piiskaa pihamaata. Kuumuuden yllättäessä koirien ulkohäkkien päällä olevat katot auttavat siihen että koirat saavat loikoilla varjossa. Pitkäturkkisille roduille tämäkään ei tahdo riittää, vaan paras paikka on ehdottomasti ollut sisätilat, joissa viileä betonilattia viilentää mukavasti mahanalustaa. Saamme hotellin puolella käytännössä koko yhden seinän auki, joten tiloissa käy viilentävä tuulenhenkäys.

Pienin asiakkaamme <3
Pienin asiakkaamme 

Vesisteen aikana osa hoidokeista ei halua mennä ulos mutta toiset taas eivät ole kesäsateesta moksiskaan. Aitausten päällä olevayt pressut pitävät koirat kuivina mutta juoksutarhassa ei voi välttyä kastumiselta. Ukkonen ei vielä onneksi ole ollut pelottelemassa asiakkaitamme.

Tällaisia terveisiä täältä pikku kesähässäkän keskeltä. Päiväuniaika alkaa olemaan ohitse ja on aika koirien ja kissojen aktivoinnin 🙂 Päivähoitolaisia onkin ihan ympäri Suomen, asuntomessut kun tuovat turisteja tutstumaan Seinäjokeen!

Mukavaa kesää ja tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

 

Terkuin Kirsi 🙂

 

Näyttelykurssi

Eilen oli  Lemmikkihoitolan ensimmäisen näyttelykurssin päätöspäivä. Kurssin vetäjänä on toiminut Katri Laitila ja kaikkiaan osallistumiskertoja oli 5.

Sain itse olla päätöspäivänä leikkimielisen kilpailun tuomarina ja täytyy kyllä kehua kurssilaisia, todella hienosti he esittivät koiransa ja olivat oppineet miten ja mistä kulmasta se oma koira on parasta esittää.

Kuten jokaiseen kurssiin ja koulutukseen kuuluu niin tottahan toki meillä oli päätöskahvitus. Pöytään kertyi sellaisia herkkuja että loppuillan sai elellä sokerihumalassa 🙂

Herkkupöytä
Herkkupöytä

Ehdoton suosikki oli Dominon Mamin tekemät D & K dominomuffinssit. Niin ihanan suussa sulavia ja muffinsin sisältä löytyi dominokeksi!

13393934_10154659758879769_3722298133320396847_n
dominomuffinsi

Dominon Mami muuten kirjoittaa blogia nimeltään ”Tassuttele kotiin”.  Käykäähän lukemassa pienen chowchown kuulumisia!

Tuomaroidessa tuli mieleen yleinen ongelma mitä kehissä näkee tehtävän usein. Kun asetellaan koiraa arvosteltavaksi, koira tuodaan ihan liian lähelle tuomaria. Tuomarin on vaikea nähdä koko koiraa kunnolla, kun se esitetään parin metrin päästä. Mitä isompi koira , sitä enemmän välimatkaa. Koiran linjat näkyvät kauempaa selvemmin. On myös tärkeää tiedostaa millainen vauhti on hyvä pitää esittäessä koiran liikkeitä. Jokainen koira on oma yksilönsä ja olisikin hyvä että joku toinen katsoisi ja kommentoisi milloin vauhti on juuri sopiva. Pieniä koiria viedään helposti liian lujaa, jolloin liikkeistä tulee hätäiset ja koira helposti vaihtaa ravin ”laukkaamiseen”. Liian hiljainen tahti puolestaan voi aiheuttaa koiran peitsaamisen.

Eilinen kurssinpäätös oli kerrassaan mukava ja hauska. Uutta näyttelykurssia on kysytty ja aikeissa olisi startata uuden kurssin kanssa elokuun alussa. Tähtäimenä voisi olla lokakuussa järjestettävät Seinäjoen KV näyttelyt.

Hoitolan puolella meillä on ollut kymmeniä ihastuttavia uusia ystäviä. Tässä kuva Lindasta ja ihanasta akitamixistä <3

"Haikea mieli kun tämä lempeä jätti lähti tänään hoidosta takaisin kotikulmilleen. Näköjään se on tässäkin työssä huonot puolensa" Linda
”Haikea mieli kun tämä lempeä jätti lähti tänään hoidosta takaisin kotikulmilleen.
Näköjään se on tässäkin työssä huonot puolensa” Linda

D&Kn ”perhe” on kasvanut. Olen niin iloinen ja onnellinen siitä, että olemme pystyneet keräämään huipputyyppejä ympärillemme tämän muutaman kuukauden aikana mitä olemme olleet toiminnassa <3

Tervetuloa tutustumaan ja olemaan osa D&Kn eläinrakasta perhettä!

Terkuin Kirsi

Mini Match Show

Huomenna avajaiset ja avajaisten yhteydessä Mini Match Show!

Ilmoittautuminen paikanpäällä, alkaen klo 10.00. Ilmoittautuminen on auki koko päivän.

 

Luokat:

Lapsi & Koira (alkaa klo 10.30)

Äijä & Koira (ei ala ennen klo 11.00)

Pari kisa (ei ala ennen klo 11.30)

Pennut (ei ala ennen klo 12.00)

Urokset (ei ala ennen klo 13.00)

Nartut (ei ala ennen klo 14.00)

Jokaisessa luokassa palkitaan 4 parasta ja tässä Mini Matcharissa emme jaottele ollenkaan koiria punaisiin ja sinisiin. Best In Show kehää ei myöskään ole.

Työntekijämme Linda on innoissaan myös keksinyt luokkiin erilaisia ”extra palkintoja” esim. Pentuluokassa palkitaan myös ”Heiluvin häntä” sekä ”Veikein vekara” 🙂 Nämä extra palkinnot jaetaan tuomarien toimesta heti, luokan ollessa käynnissä.

Tuomareinahan meillä ovat työntekijämme; Katri Laitila sekä Linda Hautala. He yhdessä toimivat jokaisen luokan tuomareina. Kehiä on siis yksi.

Mini Match Showhun kannattaa tulla jo ihan palkintojenkin takia! Osallistumismaksuhan on vain 3€ ja se pitää sisällään handlerille makkaran ja koiralle tikkuluun.

Mitä itse palkintoihin tulee niin pentujen, urksien sekä narttujen parhaille lahjoitetaan jopa 2 hotelliyötä Lemmikkihotelli Doggies & Kittieksessä! Arvo jopa 76€! Lisäksi voittajat saavat muuta tavararaa, pokaalin ja tietysti ruusukkeen. Myys muut sijoittuneet palkitaan ruhtinaalisesti.

Lapsi & Koira kilpailussa kaikkia saavat palkinnon ja 4 parastasaavat omat pussukat kotiinvietäviksi.

Äijä & Koira kisassa palkinnot ovat huiput! Luokan isona palkintojen lahjaoittajana on toiminut K-Rauta Seinäjoki, iso kiitos heille siitä. Nyt kannattaa ehdottomasti osallistua! Tätä kisaa ei ole hyvä ottaa turhan vakavasti 🙂

Äijä & Koira palkinnot Match Showssa
Äijä & Koira palkinnot Match Showssa

Huomiseksi on luvattu erinomaista säätä; puolipilvistä ja lämmintä noin 20 astetta (y)

Paikat alkavat olemaan suurinpiirtein kunnossa, kuvauspaikka on järjestetty, ulkohäkit koottuna, palkinnot pussitettuina ym.

Ihanaa! Huomenna tavataan!

Terkuin

Kirsi

Lemmikkihotelli Doggies & Kitties Oy

AVAJAISET!!!!!

Hip ja hei!

Vihdoin olemme saamassa lopullisesti paikat kuntoon ja tulevana lauantaina päästään juhlimaan avajaisia!

Viime viikolla kontti saapui ja kaivatut aitaelementit saapuivat. Iso peukku tälle! Koirien ulkotarhat ovat kyllä hienot! Mustaa sinkittyä verkkoa ja putkea. Pieni haastavuus oli sidonnassa, sillä verkot täytyy itse sitoa sekä ylä- että alaputkeen. Positiivinen yllätys taas oli se, että mukaan tulikin kaksi kattoa; tasakattoinen aurinkosuoja sekä harjakaton mallinen pressukatto joka pitää sekä veden että lumen (vielä matkalla Suomeen).

b834d774-a86e-46d8-bff2-fadbf1dd442c   IMG_20160523_164119 (1)

Näitä häkkejä riittää myös myyntiin. Hinta 440€ (sis. alv 24%). Koko 4m x 4m ja mukaan kaksi eri kattoa joista harjakatto ei vielä näy kuvissa.

Mutta itse avajaisiin. Lauantai on jo ihan pian ja täällä kovasti suunnitellaan tulevaa päivää.

Päivän yksi high lighteista on ehdottomasti koiravalokuvuas jonka suorittaa Tuulia Nelimarkka 

Saat kuvauttaa koirasi, tai koirasi sekä itsesi, ilmaiseksi ja sitten tilata maksua vastaan loistavat otokset Tuulialta. Tuulia on paljon kuvannut eläimiä joten tämä ala on varmasti hänen vahvinta osaamistaan.

Lauantaina pidetään myös Mini Match Show josta lisää seuraavassa blogissa.

Tarjolla on myös tuotteita myyntiin ja erilaisia tarjouksia. Yksi tarjoustuotteista on raikkaan väriset Karlien pannKarlie at ja hihnat.

Koot:

S (30-45 cm)

M (40-55 cm)

L (45 – 65 cm)

HIHNA: Pituus 200 cm

 

 

Pannat tarjouksessa:

S 2,50€, M 3,10€ ja L 3,80€

Hihna vain 7,50 € (Huom! Hihnassa kätevästi 2 lukkoa).

Avajaisissa tarjotaan kaikille Match Shown osallistujille ilmainen makkara sekä koiralle tikkuluu.

Ilmainen kahvitarjouilu pitää porukan varmasti hereillä. Paikanpäällä on kanttiini sekä juurikin saimme myös järkättyä jäätelöpakastiminen. Säätiedotteen mukaan tulossa on lämmin päivä, niin tokihan jäätelöä pitää saada.

Muutama leikkimielinen extra-kilpailu järjestetään innokaille koirille ja omistajille.

Kuten varmasti jo tekstistä näkee, olemme hyvin innokkaita tapaamaan uusia ihmisiä ja eteenkin heidän karvaisia ystäviään lauantaina.

Tervetuloa viettämään rentoa päivää, tutustumaan meidän tiloihin ja osallistumaan kilpailuuihin! Palkinnot ovat ovat hyvät mutta niistä enemmän seuraavassa blogissa 😉

 

 

Lemmikkihotelli Doggies & Kitties

Tervetuloa Lemmikkihotelli Doggies & Kittieksen Blogiin!

Tämän blogin tarkoituksena on kertoa mitä hotellilla tapahtuu, antaa vinkkejä kotioloihin, kertoa millaista on työskennellä eläintenhoitajana yms. Toivottavasti saamme sinusta vakituisen seuraajamme!  Aiheita on paljon ja tässä ensimmäisessä blogissa käsittelemmekin yleisesti miten ja miksi Doggies & Kitties syntyi ja mitä pystymme asiakkaillemme tarjoamaan.

Idea koira- ja kissahoitolan perustamisesta lähti jo vuosia sitten, kun hotellin perustaja Kirsi, oli nuorena töissä koirakennelissä Tanskassa. Hän kävi matkoillaan tutustumassa myös erilaisissa lemmikkihoitoloissa Hollannissa ja USA:ssa. Tuolloin lähti ajatus siitä että jonain päivänä hän perustaisi hoitolan missä niin asiakkaat kuin työntekijätkin saisivat toteuttaa itseään.

Doggies & Kitties starttasi siis käyntiin huhtikuussa 2016 Seinäjoella. Saimme tiloista juuri sellaiset kuin olimme kuvitelleetkin; Tilat ovat valoisat, helppokäyttöiset, turvalliset, siistit, hygieeniset ja yksikään ”huoneisto” ei ole pienimmillä sallituilla mitoilla tehty. Eipä liene yllätys että olemme saaneet pelkkää positiivista palautetta tiloistamme. Jopa läänineläinlääkäri tarkastuskäynnillään piti kovasti näkemästään.

Ulkoaitaukset ovat vielä toistaiseksi puutteelliset mutta noin viikonpäästä sekin asia korjaantuu! 4 x 4 häkkejä tulee noin 10 kappaletta ja isohko takapiha aidataan kokonaan,  missä koirat saavat vapaasti, joko yksin tai porukassa liikkua irti. Onhan todistettukin että irti liikkuva koira käyttää lihaksiaan paljon enemmän kuin kytkettynä oleva koira. Ulkoaitauksessa on myös paremmat mahdollisuudet aktivoida koiria pallojen, esteiden, frispeen ym. avuilla unohtamatta tietenkään koirakavereita joiden kanssa voi vapaasti juosta ja olla hippasilla!

Tällä hetkellähän aktivoimme ystäviemme sisällä, greenillä. Greeni onkin osoittautunut oivalliseksi paikaksi varsinkin älypelejä ratkoessa.

Meistä kaikista hotellin työntekijöistä on kaikista hauskinta juurikin tuo koirien kanssa puuhastelu ja uusiin ystäviin tutustuminen. Olemmekin päässeet tutustumaan jo moneen valloittavaan persoonan ja toivomme saavamme uusia tuttavuuksia päivittäin.

Tällä hetkellä pyrimme saamaan hotelliamme tietoisuuteen koiraihmisille kaikin tavoin, jotta he osaisivat kääntyä puoleemme päivähoitoa tai pitempiaikaista hoitoa tarvitessa. Keskiviikkona (11.5.2016) starttaa näyttelykurssi, jossa opetellaan koiranäyttelyn salat Asta Öhön. Kurssilla opetetaan intensiivisesti myös kuinka se oma rotu esitetään ja mitä pitää erityisesti ottaa huomioon kyseistä koiraa näyttäessä tuomarille. Käydään läpi myös erilaiset häiriötilanteet mitä näyttelyissäkin on.

Torstaina (12.5.2016) puolestaan starttaa pentukurssi, missä pennut pääsevät tutustumaan toisiin pentuihin mutta myös omistajat saavat kullanarvoisia vinkkejä jokapäiväiseen koulutukseen. Kuten esim. kuinka tullaan luokse, kuinka katsekontakti saadaan, kuinka kuljetaan hihnassa ja ohitetaan toinen koira.

Kummallakin kurssilla on vielä muutama paikka vapaana joten vielä ehdit ilmoittautua!

Kiva kun jaksoit lukea! Tästä tämä alkaa!

Aurinkoisin terveisin

Kirsi