Suomen ensimmäinen lemmikkihotelli on lunastanut paikkansa asiakkaiden keskuudessa

Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesin toimintaidea alkoi kypsyä Kirsi Hautakankaan mielessä jo ulkomaan vuosina 90-luvulla. Reilun vuoden toiminnan aikana palvelu on osoittanut suosionsa myös Suomessa.

Eläinlääkärihaaveet vaihtuivat lemmikkihotelliyrittäjyyteen

Kuten monella muullakin eläinten parissa työskentelevällä, myös Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesin perustaja Kirsi Hautakankaalla eläinrakkaus oli selvästi nähtävissä jo lapsena. Hän oli pienestä asti eläinten kanssa tekemisissä ja haaveili eläinlääkärin ammatista.

”Idea lemmikkihotellin perustamisesta syntyi jo 90-luvulla, kun olin töissä koirakennelissä Tanskassa. Suomessa vastaavanlaisia koirahoitoloita ei silloin vielä ollut. Mietin, että tuollaisen haluan joskus perustaa ja mielessäni alkoi kehittyä ajatus siitä, mitä se voisi olla”, Kirsi muistelee.

”Ensimmäinen perustamani koirahoitola oli perinteinen hoitola. Sellainen konsepti ei kuitenkaan enää palvele nykypäivän koiria, jotka kaipaavat ihmisseuraa. Lähdin kehittämään erilaista konseptia: hoitolaa, jossa pyritään vähentämään koirien stressiä ja jossa tarjotaan erilaisia palveluita lemmikeille.”

Yrittäjyys oli Kirsille luontainen tapa tehdä töitä, eikä siihen ryhtyminen pelottanut missään vaiheessa.

”Isäni on ollut yrittäjä, joten minullekin yrittäjyys oli helppo ratkaisu. Tiesin jo, mitä se tuo tullessaan, sekä hyvät että huonot puolet. Minua kiinnosti yrittäjän vapaus ja vastuu, se on juuri sopiva kombinaatio minulle. En pelkää vastuuta ja haluan kehittää itseäni ja yritystä.”

Lemmikkihotellipalvelulla on paljon kysyntää

Ensimmäinen vuosi Lemmikkihotelli Doggies & Kittiesin toiminnassa tuli täyteen tänä keväänä. Vaikka vuosi onkin odotetusti ollut yrittäjälle työntäyteinen, sen aikana on saatu luotua erittäin hyvä pohja lemmikkihotellin toiminnalle.

”Ensimmäinen vuosi yrityksessä kuluu aina siihen panostamiseen, että tulee tunnetuksi. Olemme tehneet paljon mainostyötä ja rakentaneet uskottavuutta asiakkaiden silmissä. Asiakkaat ovat ottaneet palvelun vastaan tosi hyvin. Meillä on paljon sellaisiakin uusia asiakkaita, jotka eivät ole koskaan käyttäneet tällaista palvelua”, Kirsi kertoo.

”Olemme saaneet jo paljon vakioasiakkaita, jotka käyttävät palveluitamme säännöllisesti. Suunnilleen yhtä paljon on myös yksittäisiä kävijöitä. Varaus lemmikkihotelliin on helppo tehdä sivuillamme vaikka myöhään yöllä, ja jo seuraavana päivänä lemmikille on huone varattuna meiltä. Huonepaikkoja on paljon, joten varaus onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla.”

Asiakkailta on saatu runsaasti positiivista palautetta tiloista, toiminnasta ja lemmikeille räätälöidyistä lomapaketeista.

”Kehuja ovat saaneet siistit ja helposti puhdistettavat tilamme – meillä tuoksuu hyvälle. Asiakkaat ovat myös tykänneet tosi paljon aktivointialueesta, jossa touhuamme ja teemme kaikenlaista lemmikkien kanssa. Joskus koira osoittautuu aktivointipeleissä suorastaan nerokkaaksi, ja se on mukava kertoa asiakkaalle”, Kirsi sanoo.

”Koirien lomapaketit ovat saaneet kovan suosion. Koska on olemassa erilaisia koiria, räätälöimme niille erilaisia lomia. Myös päivähoitopalvelulla on ollut kasvava kysyntä. Aluksi se oli asiakkaille vähän ihmeellinen asia, mutta nyt meillä on jo päivittäin hoidokkeja.”

Työssä eläinten kanssa on vain aitoja kohtaamisia

Lemmikkihotellin päivärytmi on suunniteltu niin, että jokainen päivä sisältää rauhallista lepoaikaa ja riittävästi aktiviteetteja loman sisällön mukaisesti. Kaikki puuhat ruokailuista ja ulkoiluttamisista perussiivouksiin ja leikityksiin on aikataulutettu aamukahdeksan ja iltakahdeksan välille.

Arki pyörii kahden vakituisen työntekijän ja yhden trimmaajan voimin, ja tarpeen mukaan saadaan lisäksi tilapäisiä työntekijöitä. Yöaikaan lemmikeillä on leporauha omissa huoneissaan, ja silloinkin niiden hyvinvointi varmistetaan kameravalvonnan avulla.

Vaikka lemmikkihotellin päivärutiinit kulkevatkin pääpiirteissään samalla kaavalla, päivät lemmikkien kanssa eivät kuitenkaan koskaan ole samanlaisia. Kirsin mielestä se onkin yksi työn palkitsevimmista asioista.

”Jokainen päivä on erilainen ja jokainen eläin on erilainen. Eläimet ylipäänsä ovat työn paras puoli. Niiden kanssa työskentely on ainutlaatuista. Tällainen työ sopii vain sellaiselle ihmiselle, joka oikeasti tykkää eläimistä. Lisäksi tietysti vaaditaan asiakaspalveluosaamista ja yrittäjyydessä tarvittavia taitoja.”

”Eläinten kanssa työskennellessä työilmapiiri on aina hyvä, sillä eläimet eivät juoruile eivätkä puhu pahaa selän takana – ehkä siksi monet ihmiset haluavat nykyään vaihtaa eläinalalle. Jokainen kohtaaminen on aito ja teeskentelemätön. Yhteyden luominen uuteen eläimeen on joskus haastavaa, mutta erittäin palkitsevaa, kun saa arankin koiran luottamuksen.”

Takaisin blogiin