D&Kn eläintenhoitajat esittäytyy: Kirsi Hautakangas

Minä puolestani olen reilu nelikymppinen, äärettömän eläinrakas nainen Soinista. Perheeseeni kuuluu aviomies, 4 lasta, 4 hevosta, 2 kissaa ja tällä hetkellä kotona asustaa 5 brasilianterrieriä mutta kuten kaikki kasvattajat tietävät, koirien määrä vaihtelee aina tilanteesta johtuen 🙂

Sain 6-vuotis lahjaksi ensimmäisen koirani, Amerikancocerspanielin, Akun. Edeltävät vuodet olinkin ollut koko kylän riesa, sillä vinguin ihmisten ovilla heidän koiriaan lenkille. Eläimet ovat koko ikäni olleet suuri intohimo ja kaiken energian sekä vapaa-ajan olen pienestä pitäen viettänyt eläinharrastuksen parissa. Aku oli yli kymmenen vuoden ajan silmäteräni ja Akun jälkeen seurasi muutama muukin samanrotuinen koira. Yläasteella kotiimme tuli ensimmäinen bretoni, joka toi tullessaan myös metsästysharrastuksen. En ole koskaan ampunut mitään mutta koiranaisena olo, toimivan metsästyskoiran kanssa, on erittäin jännää ja palkitsevaa. Ihailen muutenkin hyvin toimivia koiria, sillä tiedän tarkoin, kuinka paljon koiran kouluttaminen vie aikaa oli laji sitten mikä hyvänsä.

Lukion jälkeen pakkasin kimpsuni ja kampsuni ja lähdin Tanskaan koirakenneliin töihin. Kennelissä oli noin 50 koiraa ja pentuja syntyi tasaisin väliajoin. Tuolla matkallani tutustuin myös Amerikkalaiseen koiratuomariin ja pääsin myös hänen luokseen muutamiksi kuukausiksi oppimaan koirakulttuuria Amerikan malliin.

Amerikassa ja Euroopassa koirakenneleihin ja hoitoloihin tutustuessani, minulle syntyi jo silloin ajatus oman hoitolan perustamisesta. Tuo haave jäi pitkiksi ajoiksi hautumaan mutta olen siitä asti seurannut koirahoitoloiden kehitystä niin täällä Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Vuonna 2003 ostin itselleni unelman, pienen maatilan Soinista. Aluksi tila täyttyi hevosista mutta pikkuhiljaa koirat tulivat tilalle ja niinpä vuonne 2009 aloitin pienimuotoisen koirahoitolan pyörittämisen. Hoitolan pito oli minulle kuitenkin vain harrastus mutta koko ajan haave oli tehdä siitä kunnon ammatti.

Kuten luonteeseeni kuuluu, haen aina toimiini jotain uutta ja innovatiivista. Kehittelin päässäni mallia siitä mikä voisi vastata ihmisten haluun tarjota koirilleen hoitopaikan, missä koiraa ei jätettäisi ”yksin”. Perinteinen ”luukku-häkki” – malli ei oikein ole tätä päivää. Siitäpä sitten alkoikin ajatus Lemmikkihotellin perustamisesta pikku hiljaa muodostumaan. Nyt, pian 6 kuukautta avaamisesta, voin todeta että todella moni on ollut kanssani samaa mieltä <3 Seinäjoen toimipiste on lähtenyt kivasti käyntiin, joskin vielä toivoisin viikolle lisää toimintaa hiljaisten aikojen ehkäisemiseksi 😉

 

Ensimmäinen shireni Zara. Zara osasi kakenoisia sirkustemppuja :)
Ensimmäinen shireni Zara. Zara osasi kakenmoisia sirkustemppuja 🙂

Palataanpa takaisin harrastuksiini eli koiriin ja hevosiin. Vuosien erinäisten kokemuksien jälkeen, tallistani löytyy shirehevosia, maailman suurimman hevosrodun edustajia. Vuodesta 2005 olen tätä kyseistä rotua kasvattanut ja nämä upeat hevoset täyttävät sydämen niin koollaan kuin myös suunnattomalla ystävällisyydellään. Tallimme jättein jätti, Amanda, on noin 200 cm korkea ja painaa jopa 1400 kg.

Vastaavasti koirissa olen löytänyt sen oman rodun. Pienet brasilianterrierit ovat viisaudellaan napanneet palan sydämestäni ja hyppypomppuloikaten hypänneet sinne :D. Kasvattanut olen näitä pikku riiwiöitä jo 15 pentueen verran.

Ja kun kerran jotain rotua säännöllisesti kasvattaa, näyttelyissä tulee myös käytyä. Tämä vuosi on meidän kennelille ollutkin hyvin merkityksellinen. Olemme napanneet niin Maailman Voittaja – tittelin kuin myös Euroopan Juniori Voittaja tittelinkin. Myös rodume päänäyttelyssä saimme useita pääpalkintoja eri luokista.

 

 

 

WDS MOSKOVA 2016
WDS MOSKOVA 2016 ja mamman mussukat
kh-ja-ippp
Kasvattini HR´s Ilmarisen kanssa on aina kivaa näyttelyissä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuli sitten menestystä tai ei, tärkeintä on kuitenkin ollut eläinten parissa harrastaminen. Eläimet ovat tuoneet elämääni hurjan paljon ystäviä ihan ympäri maailman ja tämä on harrastus josta oppii joka päivä lisää. Jokainen koira sekä kissa on omanlaisensa persoona ja jokaiseen tassuttelijaan on erityisen kiva tutustua.

Hotelilla tavataan!

 

Terkuin Kirsi

Takaisin blogiin