Doggies & Kitties Porvoo: koulutuspalvelut ja kurssit

Doggies & Kitties tarjoaa Porvoossa myös koulutuspalveluita vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Koulutustyylimme perustuu nykyaikaisiin menetelmiin, maalaisjärkeen ja koiran positiiviseen ohjaamiseen hallintaa unohtamatta. Tärkeässä osassa koulutusta on koiran mielentilojen hallinta, ennakointi ja oikeaan toimintaan ohjaaminen. Koulutustilanteissa jokainen koira sekä ohjaaja huomioidaan yksilöinä ja koulutustavat vaihtelevat aina koiran ja ohjaajan persoonan sekä ominaisuuksien mukaan.

Koulutuksissa ei tehdä vain tiettyjä liikkeitä kouluttajan neuvojen mukaan, vaan tarkoituksena on opettaa koiran omistajaa ymmärtämään kouluttamisen ja sujuvan yhteistyön perusperiaatteet ja soveltamaan niitä kaikessa tekemisessä itsenäisesti myös kurssin jälkeen.

Kartoituskäynti

Käynnillä kartoitetaan ongelmat, niiden syyt sekä keskustellaan minkälaisia muutoksia tulisi tehdä ongelmien korjaamiseksi. Käynnillä laaditaan koiralle koulutussuunnitelma ja mietitään tarjoamistamme koulutusvaihtoehdoista juuri teille sopivimmat. Kartoituskäynti sisältää koiran ja ihmisen välisen suhteen, koiran luonteen ja koulutukseen vaikuttavien ominaisuuksien analysoinnin. Kartoituskäynnillä ei ratkaista itse ongelmaa, mutta useimmissa tapauksissa saatte ensimmäiset kotiläksyt käynnin päätteeksi.

Kartoituskäynti ei ole pakollinen kursseille tai yksityistunneille osallistuville, mutta hyvä apukeino mikäli et ole varma mikä olisi juuri teille paras tapa ratkaista ongelmanne. Kartoituskäynti ei sido jatkokoulutukseen. Kesto noin 1h, hinta 30e, mikäli perheessä useampi koira lisäkoirat +5e/per koira. Käynti mahdollista varata niin arkipäiville kuin myös viikonlopulle ilman erillistä veloitusta.

Yksityistunnit

Yksityistunnilla keskitytään juuri teidän ongelmaanne ja koulutus suunnitellaan juuri teidän tarpeisiin sopivaksi.  Yksityistunteja suosittelemme erityisesti mikäli koiralla on monia ongelmia ja se on hyvin haastava hallita muiden koirien seurassa.

Ensimmäinen kerta sisältää:

  • Koiran ja ihmisen välisen suhteen, koiran luonteen ja koulutukseen vaikuttavien ominaisuuksien analysoinnin.
  • Koulutussuunnitelman
  • Alkuharjoitukset
  • Kirjalliset ohjeet ja kotiläksyt

Harva ongelma ratkeaa kokonaisvaltaisesti yhdellä käyntikerralla, joten suosittelemme yksityistunteja pakettitarjouksena 3 krt hintaan 140 € tai 5 krt hintaan 210 €.  Yksityistunnit yksittäin ostettuna 50 €/tunti. Käynnit mahdollista varata niin arkipäiville kuin myös viikonlopulle ilman erillistä veloitusta.

Kurssit

Kurssit ovat yksityistunteja edullisempi tapa ratkoa koiran arkitottelevaisuus ongelmia (esim. huono hihnakäytös, remmirähinä, ihmisiä vasten hyppiminen, riehuminen jne.) Harjoittelun kurssimuotoisuudesta huolimatta, meille on tärkeää että myös kursseilla jokainen saa ohjausta yksilöllisesti jokaisen koirakon erityistarpeet huomioon ottaen. Kurssit pidetään 4-6 koirakon pienryhmissä, jolloin jokainen saa henkilökohtaisesti riittävästi kouluttajan aikaa ja opastusta.

Kurssikalenteria on jälleen päivitetty ja ilmoittautuminen avattu seuraaville kolmen kerran kursseille hintaan 38e. Kurssit pidetään ulkona korona ajan turvavälit huomioiden max. 6 koirakon ryhmissä.

Lokakuu

Tokon alkeet ke 21.10. klo18 (muut kerrat 28.10, 4.11.)
Tokon jatkokurssi ke 21.10. klo19.30 (muut kerrat 28.10, 4.11.)
Maltti on valttia kurssi to 22.10 klo18 (muut kerrat 29.10, 5.11.) -Täynnä-
Nose Work jatkokurssi ma 19.10 (muut kerrat tiistai 27.10, 3.11.)
Nose Work to 22.10 klo19 (muut kerrat 29.10, 5.11.) -Täynnä-
Rallytoko pe 23.10 klo18 (muut kerrat 30.10, 6.11.)
Rallytoko jatkokurssi pe 23.10 klo19.15 (muut kerrat 30.10, 6.11.)

Marraskuu
La 7.11. Ohituksiin keskittyvä käytöskurssi klo12 (muut kerrat 14.11., 21.11.)
Ti 10.11. Rallytokon alkeet klo18 (muut kerrat 17.11., 24.11.)
Ti 10.11. Rallytokon jatkokurssi klo19 (muut kerrat 17.11., 24.11.)
To 12.11. Maltti on valttia klo18 (muut kerrat 19.11.,26.11.)
To 12.11. Nose Work alkeet klo19 (muut kerrat 19.11., 26.11.)
Pe 13.11. Nose Work jatkokurssi klo18 (muut kerrat 20.11., 27.11.)
PE 13.11. Lajien testaus & aktivointikurssi klo19 (muut kerrat 20.11., 27.11.)
La 14.11. Pentukurssi klo13.30 (muut kerrat 21.11., 28.11.)
Ke 18.11. Tokon alkeet klo18 (muut kerrat 25.11., 2.12.)
Ke 18.11. Tokon jatkokurssi klo19 (muut kerrat 25.11., 2.12.)

Marraskuun kursseista Ohituskurssi ja Pentukurssin hihnakäytös kerta pidetään ulkona, muut kurssit pääosin lämpimissä sisätiloissa pienryhmissä korona ajan turvavälit huomioiden.

Mikäli ylläoleva lomake ei näy, voit ilmoittautua kursseille mukaan:
Ilmoittautumislomake

Lisätietoa kursseista

Pentukurssi
Pentukurssin on suunnattu alle 10kk ikäisille pennuille. Pentua on hyvä alkaa kouluttamaan ja ohjaamaan oikeisiin toimintatapoihin heti sen kotiuduttua. Tästä syystä pentukurssille ovat pennut tervetulleita 10vko iästä ylöspäin. Kurssilla keskitytään erityisesti hyvän suhteen ja toimivan yhteistyön luomiseen koiran ja omistajan välille. Tärkeässä osassa kurssilla ovat tapakasvatus sekä hyvät käytöstavat. Kurssilla käydään läpi erilaisia arkipäivän tilanteita ja neuvotaan kädestä pitäen oikeat niksit niiden selvittämiseksi. Opettelemme mm. Kauniisti hihnassa kulkemista, ohituksia, ihmisten tervehtimistä, erilaisia hoitotoimenpiteitä sekä vapaana pitoa ja koiran hallintaa ilman hihnaa. Kurssi kerrat päättyvät ohjattuun leikki hetkeen, jossa pennut pääsevät purkamaan viimeiset energiat. Lisäksi kurssi sisältää nettimateriaalia. Kurssi pidetään aina sään mukaan ulkona tai sisähallissa.


Tokon alkeet

Toko kurssi keskittyy tottelevaisuusliikkeiden harjoitteluun (toko & pk-tottis) . Kurssin harjoitukset suunnitellaan aina koirakon osaamisen ja tavoitteiden mukaisesti. Kurssi sopii hyvin niin ihan aloitteleville lajista kiinnostuneille. Kurssilla painotetaan erityisesti koiran aktiivisuutta, intoa ja motivaatiota työskennellä ohjaajalleen teknisen osaamisen rinnalla. Kurssi hintaan sisältyy alkeisharjoitteluun sopiva noutokapula.


Tokon jatkokurssi

Toko kurssi keskittyy tottelevaisuusliikkeiden harjoitteluun (toko & pk-tottis) . Kurssin harjoitukset suunnitellaan aina koirakon osaamisen ja tavoitteiden mukaisesti. Kurssi on jatkokurssi tokon alkeisiin. Kurssille ovat tervetulleita myös muut jo perusasioita osaavat koirakot. Kurssi hintaan sisältyy alkeisharjoitteluun sopiva noutokapula. Kurssi pidetään aina sään mukaan ulkona tai sisähallissa.


Nose Work kurssi

Nose Work on laji, jossa koira etsii sille opetettua hajua ja ilmaiseen sen ohjaajalleen. Nose Workin alkeiskurssilla saa harjoiteltavaksi hajuksi valita 1.luokan kilpailuhajun eukalyptuksen tai kivoihin kotiaktivointeihin hyvin soveltuvan teen. Laji sopii myös muista koirista häiriötä ottavalle, koska harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan. Kurssi käydään sisätiloissa ja lajia on helppo harjoitella kotioloissa. Kurssille ovat tervetulleita niin aloittelevat koirakoit, kuin myös jo lajia harjoitelleet, treenejä sovelletaan koiran tason mukaisesti.


Rallytoko

Rallytoko on hauska ja monipuolinen laji, jossa harjoitellaan tottelevaisuutta ja yhteistyötä erilaisilla radoilla. Kurssilla tutustutaan eri luokkien liikkeisiin, opetellaan perustaitoja ja ratojen suorittamista. Kurssille ovat tervetulleita kaiken tasoiset koirakot. Kurssi sopii hyvin niin kilpailuihin tähtääville kuin myös ihan hauskaa ja suhdetta kehittävää harrastusta etsiville. Kurssi pidetään aina sään mukaan ulkona tai sisähallissa. Kurssi pidetään aina sään mukaan ulkona tai sisähallissa.

Ohituksiin keskittyvä käytöskurssi
Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille koirille. Kurssi sopii niin pienten käytösongelmien (esim. hihnassa vetäminen, ohitus ongelmat, kiihtyminen, haukkuminen, ihmisiä vasten hyppiminen jne. ) ratkaisemiseen kuin myös ihan yleisten käytöstapojen hiomiseen. Opettelemme miten vahvistaa hyvää käytöstä, kommunikaatiota sekä sujuvaa yhteistyötä. Harjoittelemme mm. kauniita ja hallittuja ohituksia, ihmisten tervehtimistä, vapaana pitoa ja luoksetuloa, sekä koiran rauhoittamista eri tilanteissa. Harjoituksissa otetaan huomioon jokaisen omat toiveet ja tavoitteet koiran käytöksen suhteen. Lisäksi kurssi sisältää nettimateriaalia. Kurssi pidetään aina sään mukaan ulkona tai sisähallissa.

Maltti on valttia
Maltti kurssi on suunnattu vilkkaille ja meneville karvatassuille, jotka eivät ihan aina malttaisi kuunnella ja kierrokset nousevat vähän liiankin helposti. Kurssi painottuu vireenhallinta, rauhoittumis- ja luopumisharjoituksiin, joiden lisäksi kurssilla käsitellään koiran aktivointia ja energian hallittua purkamista. Kurssi pidetään lämpimässä sisätilassa.