Doggies & Kitties Porvoo: koulutuspalvelut ja kurssit

Doggies & Kitties tarjoaa Porvoossa myös koulutuspalveluita vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Koulutustyylimme perustuu nykyaikaisiin menetelmiin, maalaisjärkeen ja koiran positiiviseen ohjaamiseen hallintaa unohtamatta. Tärkeässä osassa koulutusta on koiran mielentilojen hallinta, ennakointi ja oikeaan toimintaan ohjaaminen. Koulutustilanteissa jokainen koira sekä ohjaaja huomioidaan yksilöinä ja koulutustavat vaihtelevat aina koiran ja ohjaajan persoonan sekä ominaisuuksien mukaan.

Koulutuksissa ei tehdä vain tiettyjä liikkeitä kouluttajan neuvojen mukaan, vaan tarkoituksena on opettaa koiran omistajaa ymmärtämään kouluttamisen ja sujuvan yhteistyön perusperiaatteet ja soveltamaan niitä kaikessa tekemisessä itsenäisesti myös kurssin jälkeen.

Kartoituskäynti

Käynnillä kartoitetaan ongelmat, niiden syyt sekä keskustellaan minkälaisia muutoksia tulisi tehdä ongelmien korjaamiseksi. Käynnillä laaditaan koiralle koulutussuunnitelma ja mietitään tarjoamistamme koulutusvaihtoehdoista juuri teille sopivimmat. Kartoituskäynti sisältää koiran ja ihmisen välisen suhteen, koiran luonteen ja koulutukseen vaikuttavien ominaisuuksien analysoinnin. Kartoituskäynnillä ei ratkaista itse ongelmaa, mutta useimmissa tapauksissa saatte ensimmäiset kotiläksyt käynnin päätteeksi.

Kartoituskäynti ei ole pakollinen kursseille tai yksityistunneille osallistuville, mutta hyvä apukeino mikäli et ole varma mikä olisi juuri teille paras tapa ratkaista ongelmanne. Kartoituskäynti ei sido jatkokoulutukseen. Kesto noin 1h, hinta 30e, mikäli perheessä useampi koira lisäkoirat +5e/per koira. Käynti mahdollista varata niin arkipäiville kuin myös viikonlopulle ilman erillistä veloitusta.

Yksityistunnit

Yksityistunnilla keskitytään juuri teidän ongelmaanne ja koulutus suunnitellaan juuri teidän tarpeisiin sopivaksi.  Yksityistunteja suosittelemme erityisesti mikäli koiralla on monia ongelmia ja se on hyvin haastava hallita muiden koirien seurassa.

Ensimmäinen kerta sisältää:

  • Koiran ja ihmisen välisen suhteen, koiran luonteen ja koulutukseen vaikuttavien ominaisuuksien analysoinnin.
  • Koulutussuunnitelman
  • Alkuharjoitukset
  • Kirjalliset ohjeet ja kotiläksyt

Harva ongelma ratkeaa kokonaisvaltaisesti yhdellä käyntikerralla, joten suosittelemme yksityistunteja pakettitarjouksena 3 krt hintaan 140 € tai 5 krt hintaan 210 €.  Yksityistunnit yksittäin ostettuna 50 €/tunti. Käynnit mahdollista varata niin arkipäiville kuin myös viikonlopulle ilman erillistä veloitusta.

Kurssit

Kurssit ovat yksityistunteja edullisempi tapa ratkoa koiran arkitottelevaisuus ongelmia (esim. huono hihnakäytös, remmirähinä, ihmisiä vasten hyppiminen, riehuminen jne.) Harjoittelun kurssimuotoisuudesta huolimatta, meille on tärkeää että myös kursseilla jokainen saa ohjausta yksilöllisesti jokaisen koirakon erityistarpeet huomioon ottaen. Kurssit pidetään 4-6 koirakon pienryhmissä, jolloin jokainen saa henkilökohtaisesti riittävästi kouluttajan aikaa ja opastusta.

Kurssikalenteria on jälleen päivitetty ja ilmoittautuminen avattu seuraaville 3 kokoontumiskerran kursseille hintaan 38e.

Nose Work Ti 17.3. klo19 (muut kurssikerrat 24.3., 31.3.)
Nose Work on laji, jossa koira etsii sille opetettua hajua ja ilmaiseen sen ohjaajalleen. Nose Workin alkeiskurssilla saa harjoiteltavaksi hajuksi valita 1.luokan kilpailuhajun eukalyptuksen tai kivoihin kotiaktivointeihin hyvin soveltuvan teen. Laji sopii myös muista koirista häiriötä ottavalle, koska harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan. Kurssi käydään sisätiloissa ja lajia on helppo harjoitella kotioloissa. Kurssi pidetään lämpimässä sisätilassa.


Tokokurssi ma 20.3. klo17.30 (muut kurssikerrat 6.4., 20.4)

Toko kurssi keskittyy tottelevaisuusliikkeiden harjoitteluun (toko & pk-tottis) . Kurssin harjoitukset suunnitellaan aina koirakon osaamisen ja tavoitteiden mukaisesti. Kurssi sopii hyvin niin ihan aloitteleville lajista kiinnostuneille, kuin myös jo lajia treenanneille koirakoiralle jotka kaipaava lisävinkkejä treeneihin. Kurssilla painotetaan erityisesti koiran aktiivisuutta, intoa ja motivaatiota työskennellä ohjaajalleen teknisen osaamisen rinnalla. Kurssi pidetään lämpimässä sisätilassa.

Pentujen uimakoulu to9.4. klo19 (muut kurssikerrat 16.4., 23.4.)
Pentujen uimakoulu on suunnattu alle 1v koirille. Uimakoulussa harjoitellaan altaaseen menoa, oikeaa uintitekniikkaa ja noutamista. Uimisen lisäksi kurssilla harjoitellaan hoitotoimenpiteitä mm. peseminen, turkin föönaus kuivaksi uinnin jälkeen jne. Kurssille osallistuvan koiran tulee sietää muita koiria.

’Näyttelykurssi to9.4. klo17.30 (muut kurssikerrat 16.4. 23.4.)
Pienet koirat (Pöydällä arvosteltavat) klo18
Isot koirat klo19
Näyttelykurssilla harjoitellaan näyttelyissä vaadittavia taitoja, kuten hallittua käsittelyä, ravaamista ja seisomista. Kurssilla käydään läpi näyttelysääntöjä, toimintaohjeita ja vinkkejä miten missäkin tilanteessa tulee toimia.

Pentukurssi la 18.4. klo13 (muut kerrat 25.4.,2.5.)
Pentukurssin on suunnattu alle 10kk ikäisille pennuille. Pentua on hyvä alkaa kouluttamaan ja ohjaamaan oikeisiin toimintatapoihin heti sen kotiuduttua. Tästä syystä pentukurssille ovat pennut tervetulleita 10vko iästä ylöspäin. Kurssilla keskitytään erityisesti hyvän suhteen ja toimivan yhteistyön luomiseen koiran ja omistajan välille. Tärkeässä osassa kurssilla ovat tapakasvatus sekä hyvät käytöstavat. Kurssilla käydään läpi erilaisia arkipäivän tilanteita ja neuvotaan kädestä pitäen oikeat niksit niiden selvittämiseksi. Opettelemme mm. Kauniisti hihnassa kulkemista, ohituksia, ihmisten tervehtimistä, erilaisia hoitotoimenpiteitä sekä vapaana pitoa ja koiran hallintaa ilman hihnaa. Kurssi kerrat päättyvät ohjattuun leikki hetkeen, jossa pennut pääsevät purkamaan viimeiset energiat.

Hihnakäytös & ohituskurssi la 18.4. klo13 (muut kerrat 25.4.,2.5.)
Hihnakäytös ja ohituskurssi keskittyy nimensä mukaisesti kauniisti hihnassa kulkemiseen ja hallittuihin ohituksiin. Kurssin harjoituksia tehdään niin lämpimissä sisätiloissa kuin myös ulkona sään salliessa. Kurssi pidetään sisätiloissa.

Maltti on valttia ti 28.4. klo17.30 (muut kerrat 5.5., 12.5.)
Maltti kurssi on suunnattu vilkkaille ja meneville karvatassuille, jotka eivät ihan aina malttaisi kuunnella ja odottaa rauhassa. Kurssi painottuu rauhoittumis- ja luopumisharjoituksiin, joiden lisäksi kurssilla käsitellään koiran aktivointia ja energian hallittua purkamista.
Kurssi pidetään pääosin lämpimässä sisätilassa.

Agilityn alkeet ti 28.4. klo19 (muut kerrat 5.5., 12.5.)
Agilityn perustaidot kurssi on suunnattu lajista kiinnostuneille yli 6kk ikäisille koirille. Kurssilla harjoitellaan lajin vaatimia taitoja, aloitetaan esteisiin tutustuminen ja tehdään harrastamista tukevia harjoitteita. Kurssilla opiskellaan myös ohjaamisen perusteita, eri ohjaustekniikoita ja rytmitystä.

Jos yllä oleva lomake ei näy sinulle, voit käydä ilmoittatumassa kursseille täällä.