Doggies & Kitties Porvoo: koulutuspalvelut ja kurssit

Doggies & Kitties tarjoaa Porvoossa myös koulutuspalveluita vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Koulutustyylimme perustuu nykyaikaisiin menetelmiin, maalaisjärkeen ja koiran positiiviseen ohjaamiseen hallintaa unohtamatta. Tärkeässä osassa koulutusta on koiran mielentilojen hallinta, ennakointi ja oikeaan toimintaan ohjaaminen. Koulutustilanteissa jokainen koira sekä ohjaaja huomioidaan yksilöinä ja koulutustavat vaihtelevat aina koiran ja ohjaajan persoonan sekä ominaisuuksien mukaan.

Koulutuksissa ei tehdä vain tiettyjä liikkeitä kouluttajan neuvojen mukaan, vaan tarkoituksena on opettaa koiran omistajaa ymmärtämään kouluttamisen ja sujuvan yhteistyön perusperiaatteet ja soveltamaan niitä kaikessa tekemisessä itsenäisesti myös kurssin jälkeen.

Kartoituskäynti

Käynnillä kartoitetaan ongelmat, niiden syyt sekä keskustellaan minkälaisia muutoksia tulisi tehdä ongelmien korjaamiseksi. Käynnillä laaditaan koiralle koulutussuunnitelma ja mietitään tarjoamistamme koulutusvaihtoehdoista juuri teille sopivimmat. Kartoituskäynti sisältää koiran ja ihmisen välisen suhteen, koiran luonteen ja koulutukseen vaikuttavien ominaisuuksien analysoinnin. Kartoituskäynnillä ei ratkaista itse ongelmaa, mutta useimmissa tapauksissa saatte ensimmäiset kotiläksyt käynnin päätteeksi.

Kartoituskäynti ei ole pakollinen kursseille tai yksityistunneille osallistuville, mutta hyvä apukeino mikäli et ole varma mikä olisi juuri teille paras tapa ratkaista ongelmanne. Kartoituskäynti ei sido jatkokoulutukseen. Kesto noin 1h, hinta 30e, mikäli perheessä useampi koira lisäkoirat +5e/per koira. Käynti mahdollista varata niin arkipäiville kuin myös viikonlopulle ilman erillistä veloitusta.

Yksityistunnit

Yksityistunnilla keskitytään juuri teidän ongelmaanne ja koulutus suunnitellaan juuri teidän tarpeisiin sopivaksi.  Yksityistunteja suosittelemme erityisesti mikäli koiralla on monia ongelmia ja se on hyvin haastava hallita muiden koirien seurassa.

Ensimmäinen kerta sisältää:

  • Koiran ja ihmisen välisen suhteen, koiran luonteen ja koulutukseen vaikuttavien ominaisuuksien analysoinnin.
  • Koulutussuunnitelman
  • Alkuharjoitukset
  • Kirjalliset ohjeet ja kotiläksyt

Harva ongelma ratkeaa kokonaisvaltaisesti yhdellä käyntikerralla, joten suosittelemme yksityistunteja pakettitarjouksena 3 krt hintaan 140 € tai 5 krt hintaan 210 €.  Yksityistunnit yksittäin ostettuna 50 €/tunti. Käynnit mahdollista varata niin arkipäiville kuin myös viikonlopulle ilman erillistä veloitusta.

Kurssit

Kurssit ovat yksityistunteja edullisempi tapa ratkoa koiran arkitottelevaisuus ongelmia (esim. huono hihnakäytös, remmirähinä, ihmisiä vasten hyppiminen, riehuminen jne.) Kurssit pidetään 4-6 koirakon pienryhmissä, jolloin jokainen saa henkilökohtaisesti riittävästi kouluttajan aikaa ja opastusta. Harjoittelun kurssimuotoisuudesta huolimatta, meille on tärkeää että myös kursseilla jokainen saa ohjausta yksilöllisesti jokaisen koirakon erityistarpeet huomioon ottaen.

Kaikki kurssit kestävät 5 harjoituskertaa. Kurssimaksu 98e sisältää kirjallisen materiaalin, teoriaosuuden ja harjoitukset. Kurssi kerrat pidetään aina peräkkäisinä viikkoina samaan aikaan samana viikonpäivänä.

Pentukurssi ke 14.8.klo18

Pentukurssin on suunnattu alle 10kk ikäisille pennuille. Pentua on hyvä alkaa kouluttamaan ja ohjaamaan oikeisiin toimintatapoihin heti sen kotiuduttua. Tästä syystä pentukurssille ovat pennut tervetulleita 10vko iästä ylöspäin.  Kun pentu oppii alusta asti asiat oikein, koulutuksessa päästään huomattavasti helpommalla. Pentukurssilla keskitytään koiran kouluttamisen perusteisiin sekä aktivointiin samalla sosiaalistuen. Tärkeässä osassa kurssilla ovat tapakasvatus sekä hyvät käytöstavat. Kurssilla käydään läpi erilaisia arkipäivän tilanteita ja neuvotaan kädestä pitäen oikeat niksit niiden selvittämiseksi. Opettelemme mm. Kauniisti hihnassa kulkemista, ohituksia, ihmisten tervehtimistä, erilaisia hoitotoimenpiteitä sekä vapaana pitoa ja koiran hallintaa ilman hihnaa. Kurssi kerrat päättyvät ohjattuun leikki hetkeen, jossa pennut pääsevät purkamaan viimeiset energiat.

 

Käytös kuntoon ke 8.8. klo18

Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille koirille. Kurssi sopii niin pienten käytösongelmien (esim. hihnassa vetäminen, ohitus ongelmat, kiihtyminen, haukkuminen, ihmisiä vasten hyppiminen jne. ) ratkaisemiseen kuin myös ihan yleisten käytöstapojen hiomiseen. Opettelemme miten vahvistaa hyvää käytöstä, kommunikaatiota sekä sujuvaa yhteistyötä.  Harjoittelemme mm. kauniita ja hallittuja ohituksia, ihmisten tervehtimistä, vapaana pitoa ja luoksetuloa, sekä koiran rauhoittamista eri tilanteissa. Harjoituksissa otetaan huomioon jokaisen omat toiveet ja tavoitteet koiran käytöksen suhteen. Kurssi sopii hyvin hyötykoirien (esim. hypo- ja kuulokoirat) käytöstestiä varten  harjoitteluun.

Jos yllä oleva lomake ei näy sinulle, voit käydä ilmoittatumassa kursseille täällä.